• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
masterrichi - специалист
Абе звънях им на тия ама не ми обърнаха внимание,като им казах че искам само да ми открият водата.Не съм се отказазал ще продължа с експериментите.Трябват ми хора практици а не теоретици да ми дадът съвет как да си изчистя сондажа.
hygro - майстор
Тези хора са баш специалисти по сондажи, ама са те отсвирили, щото си тръгнал, да им обясняваш, какво трябва да правят, вместо да ги питаш какво трябва да се направи. Ако кажеш на доктора "ти само ми кажи къде, пък аз сам ще се оперирам" и той ще те отпрати...
masterrichi - специалист
Офертата им е над 2 пъти по висока от тази дето ми сондират и те не могат да ми гарантират дебита.Въпроса ми беше как да си изчистя сондажа.
hygro - майстор
:) Тези с ниската оферта пък ти направиха един сондаж...
LazarGanev - "Велик майстор"
Според мен не можеш да го изчистиш, най малко пък с вода. Ако искаш можеш да си поиграеш да направиш специален инструмент (нещо като кофа) от метална тръба с подходяш диаметър, а дъното оформяш като челна фреза с два режещи ръба, така че като въртиш да загребваш чакъл и да се пълни кофата. Правил съм такъв инструмент за чистене на сондаж от пясък, но с чакъла не знам как ще се справя. Слагам и две клапи от балатум за да не се измива пясъка при вдигане през водата. Голяма авантюра беше това с взрива.
Виж подписа на filmatoplo
masterrichi - специалист
hygro написа:
:) Тези с ниската оферта пък ти направиха един сондаж...
Сондажа беше направен без забележки,но сондиора не търси вода,Пък и всичко опира до пари.Благодаря на Лазар Ганев за съвета ще го пробвам това с тръбата,целта ми е да изкарам едрия чакъл а пясъка ще излезе с компресора.
hygro - майстор
masterrichi написа:
но сондиора не търси вода
С какво мислиш, че трябва да ти я намери тази вода? С размахване на клечи, с магия или с баене? Ей затова ти казах, да оставиш специалните неща на специалистите - не си наясно с тази материя. Щом мислиш хидрогеолога за излишен теоретизатор, явно ще си платиш достигането до дъното на житейския опит двойно... :headbash:
ebahti - майстор
hygro написа:
masterrichi написа:
но сондиора не търси вода
С какво мислиш, че трябва да ти я намери тази вода? С размахване на клечи, с магия или с баене? Ей затова ти казах, да оставиш специалните неща на специалистите - не си наясно с тази материя. Щом мислиш хидрогеолога за излишен теоретизатор, явно ще си платиш достигането до дъното на житейския опит двойно... :headbash:
Това май не е в духа на направи си сам,а хидрогеолога дава ли 100% гаранция че ще свърши работа :?
hygro - майстор
Лъки, има неща, които не могат да се вкарат под девиза "Направи сам". В случая обемът необходими знания и опит далече надхвърлят това, което е нормално за едно хоби. Геологията не е точна наука и трябва поне пет години да си търкал чиновете и поне десет години да си се мърлял ежедневно с кал, докато добиеш малко усет за нещата.

Свестен геолог, разбира се, 100% ще се свърши работата. Ще ти каже какво може да се гаранитира и какво може да се предполага, но няма да те лъже с търсене на "дамари" и т.н. Друг е въпросът, дали резултатът ще те удовлетворява и дали очакванията ти към него не са нереалистични. Пейо затова е отсвирил masterrichi, защото е бил конфронтиран с липса на реализъм, т.е би имал в негово лице гарантирано недоволен клиент. Повече от това, което природата дава и геолог не може да ти осигури.
masterrichi - специалист
Едно е теорията а съвсем друго е практиката,инстинкта ми казва да се доверя на практиците,и днес почнах да вадя чакъла с компресор с този накрайник аз си го направих и резултата е че за 6 часа извадих около 8 метра и почна да избива водата утре продължавам да промивам.За да работи компресора му трябва 7-8 метра воден стълб и от 4-6 атмосвери налягане.Ще ви докажа че ще си оправя сондажа,какво ли не прави неволята.И ми предстоят още 4 сондажа на този парцел,но винаги има първи път и човек се учи от грешките си.

Прикачен файл

Graphic1.jpg
Graphic1.jpg (5.26 KиБ) Видяна 7739 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Сондаж-проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: