sasim - специалист
Досега не съм слагал гипсокартон на овални стени и не знам как става.Стените които трябва да облека са две.И на двете стени картона се слага от външната част на овала.Едната стена е доста висока към 3,5-4 метра и е много крива на всички страни, на които се сетите.Построиха я едни псевдо майстори.За тази кривата стена ми трябва идея как да я изправя може би някаква конструкция отдолу вия ще кажете.
mladkal - майстор
Най-напред държа да отбележа, че не есъм експерт по монтиране на гипсокартон, но...
Като цяло идеята е че профила се нацепва през няколко сантиметра така че да може дасе огъне по нужния овален профил.
1.Вариант - работа с ГК, който се навлажнява и може да се огъва по овал.
2.Вариант: листове (обикновен) КГ се нарязват на подходящи ленти и се захващат. Всичко останало от тук нататък е стандартна технология при работа с ГК.

пп.моля, колегите да ме простят, че съм ползвал техни снимки без съгласието ми.не е с лоша умисъл.

Прикачен файл

2_510.jpg
нарязване на профила
2_510.jpg (60.07 KиБ) Видяна 4773 пъти

Прикачен файл

олегбг.jpg
от една друга тема ввъ форума.моля, колегите да простят, че съм им ползвал снимките. -ясно се вижда как овала е съвкупност от тесни лентички
олегбг.jpg (36.82 KиБ) Видяна 4773 пъти
Pooh - майстор
Като цяло казаното от Младкал е вярно. В случай със стена, те съветвам да използваш стенна конструкция CW и UW профили. UW-то се зарязва и се монтира по предварително очертаната крива на пода и на тавана. CW-тата се слагат нагъсто - през 30см. Най-добре ще се получи с предварително огънат на шаблон картон, или двуслойно с 6,5мм-ов. И нещо да не изпусна - листовете се монтират легнали - картона се огъва по дължина. Приготви си повечко материал и се запаси с нерви ... всеки е имал първо огъване :wink:
Успех
mladkal - майстор
Благодаря на Мечока! Никога не мога да се оправя със наименованията на профилите, поради щото съм любител и не съм си поставил за цел да ги запомня. Правя основно за себе си, роднини и приятели!
ivanovrg - специалист
ако стената е много овална и картона трудно се огъва,можеш да го нарежеш през средата на 2х60
също така CW-профилите е по добре да се слагат по два хванати с копчета за гърбовете
тези двойки се слагат на всяка чупка на UW-то
и за да се получи по добър овал и да не се пука по снадките, се слагат две кожи картон(легнали листи с разминати фуги по хоризонтал и по вертикал)
sasim - специалист
Мерси за съветите колеги, последното нещо да ви попитам на 9,5мм картон колко дълги рапидки е прието да се слагат, че преди време се бях хвърлил на едни доста дълги, които сега ми се струват излишни.Става въпрос за таван( картона се завива към дървени греди на самия покрив)
mladkal - майстор
САСИМ, щом е към дървени греди перкай с тези дългите, които имаш. Инак за профил повече от 25мм едва ли е нужно.
spetro - напреднал
ivanovrg написа:
CW-профилите е по добре да се слагат по два хванати с копчета за гърбовете
тези двойки се слагат на всяка чупка на UW-то
)
Много желязо бре човек,къде ще му излезе края? :?
ivanovrg - специалист
хубавите работи са скъпи :lol:
аз какзвам как би трябвало да се направи , за да стане добре(хубав овал и здрава стена)
все пак стената е 3,5-4м висока
аз също бих препорачал на снадките по хоризонтала да се слага и лента ламарина(между 1 и 2-ракожа артон)
в англия си има такава 0,4х80х2400мм

Тема "Даите идея как да облека овална стена с гипсокартон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: