• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mladkal - майстор
nivanov написа:
За база за сравнение - намажи част от тръбата със слънцезащитен гел на Виши, фактор 100 ... да видим разликата ;-)
И наздраве ;-D
Нямам на VICHI! Имам само на NIVEA.
Наздраве, ама довечера!

ПП. Домакинското фолио, свраките ще го "съблекат", ама и РVC бандажна лента отгоре - може би ще го защитя съвсем...

Благодаря на колегите!
mladkal - майстор
PPRтръбите вече два месеца са изложени и на жеги и на валежи.На открито са и са изложени на атмосферните условия и влияния. Не са мръднали и няма течове. Систмета не е под постоянно налягане, а само надвечер, когато поливам гюрлюците (цветята) или пък изполивам тераската. Продължавам с наблюденията.

ПП. един път бях забравил да изключа водата и с-та беше под налягане. Притискателната пласмасова гайка на една връзка изтърва от налягането и за малко да стане беля. Имаше несоътветствие във дебелината на маркуча и Ф-ито на въпросната гайка.
filmatoplo - майстор
ППР оставен на слънце прегаря за 1-2 лета -става крехък като стара пвц щайга.Имам едно открито парче по двора -като го драсна с ръка се лющи -нали знаете че на обущаря обувките са скъсани. :lol:
mladkal - майстор
Така е (тва за обущаря)...и аз занаятчия и аз така...
сега обаче ще му гледам сеира на това ППР-че и ще споделям наблюдениятя си. Да го видим колко ще остиска...А `гат` се скапе -то е ясно. Подмяна с подобрения. Инвестиционно вече съм реализарал -лепачка, ножица :)

Останалото е ясно - съботно неделно СМР и две бири за добре свършената работа.
filmatoplo - майстор
На работата -стотици метри тръба изолирам и навивам с алуминиево тиксо отгоре , ама на едни 50 санта у нас съм пропуснал :wink: те бяха закрити с едни дърва за огрев ама дървата свършиха и тръбата лъсна .
mladkal - майстор
на два метра от тази тръба минава въздуховод от вентилацията на комшия от партерен етаж (заведение, знаете смятам -задължиха ги) Свраките изнесоха лъскавото фолио заедно с термоизлоцаията (вата) парче по парче... така че лъскави варианти отпадат... А и не ме радват като инвестиция на куп.ППР ми идва доволно евтин (и като работа) така че предпочитам на този етап да му гледам сеира...при нужда режа - сменям!
stamenov1 - специалист
Ползвай бандажна лента за климатици. Евтина е и кара доста.
  • 1
  • 2

Тема "PPR vs. СЛЪНЦЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: