Всички въпроси за вилата.
GEORGI5959 - специалист
Направих си барбекю от неръждаем водосъдържател на 80 литров ел.бойлер. Балона ми попадна случайно от пункт за скрап. Всички части са от неръждаема стомана, разглобяват се бързо и лесно на ръка,влизат в балона, а целият в багажника на колата - за пикник в гората или услуга на приятел. Работи добре вече трета година. Много ефективен и за печене на чушки и патладжани, тъй като капака задържа топлината и спомага за задушаването им.
Зареждам го с дърв.въглища. Издържа около 3 часа при правилно регулиране на въздуха от клапите.
Може да се изработи и от автомобилна бутилка за въздух на спирачната система, но тогава ръждясва.
Ако някой прояви интерес, пускам няколко снимки.

Прикачен файл

барбекю 5.jpg
барбекю 5.jpg (52.28 KиБ) Видяна 26778 пъти

Прикачен файл

барбекю 4.jpg
барбекю 4.jpg (80.59 KиБ) Видяна 26778 пъти

Прикачен файл

барбекю 3.jpg
барбекю 3.jpg (94.13 KиБ) Видяна 26778 пъти

Прикачен файл

барбекю 2.jpg
барбекю 2.jpg (109.77 KиБ) Видяна 26778 пъти

Прикачен файл

барбекю 1.jpg
барбекю 1.jpg (113.3 KиБ) Видяна 26778 пъти
шоп - майстор
Екстра е!
като котел на парен влак:-)
Хицко - специалист
Идеята ми харесва, оригинална е, и вероятно практически приложима. Ако автора разреши, можем да коментираме начини за подобряване на изработката.
Borizanov - специалист
А бе то наистина има какво да се подобри...
GEORGI5959 - специалист
Коментирайте, колеги и давайте идеи за подобрения, нали за това е този форум. Нали две глави са повече от една? С удоволствие ще изчета всички идеи и ако нещо ми допадне ще направя промяна в конструкцията и в дизайна, па ще сложа и снимка на промяната. Нали в това е удоволствието от работата, която сам си свършил.
Borizanov - специалист
Ами на първо време на мен лично не ми харесва как капака пада по-надолу. Бобре е да му направиш някакви ограничители така, че да стои на нивото на тялото. Друг вариант е на подвижния капак да се добави към 2 см шина в края (сещаш се - нещо като перваз ), тя ще играе ролята и на ограничител и на уплътнение.
Хицко - специалист
Наистина, не се обиждайте. Предложението ми е с добро намерение.
1. Помислете за по-добро прилягане и уплътняване на капака.
2. Ако имаш възможност, направи, или намери начин да ти изработят капак от криво стъкло с диаметъра на бойлера, което издържа на температурата. Ще обереш всички овации.
3. Измисли някакви разглобяеми плотове към конструкцията за поставяне на сурови мръвки, и опеченото.
4. Предполагам, че тия тънки тръбички за крака не са устойчиви, и цялата конструкция се клати. Помисли за стабилизирането им.
5. Премахни всички излишни неща от конструкцията.
6. Помисли за някаква термоизолация, ако решиш. Някаква елегантна обшивка, със съответното боядисване.
7. Много ми допадат хората с нестандартно мислене. :?

Това е за момента от мен. Нека и други си кажат мнинията.
ArturDent - Почти Безобиден
А критики?
Няма ли да изгори бързичко ламарината на бойлера?
Претполагам (виждам), че е от по-старичките бойлери. Със съвременните - ламарината ще изгори на 10-тото запалване.

Тема "БАРБЕКЮ ОТ БОЙЛЕР" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: