Напишете въпрос свързан със санирането.
6aman - напреднал
Здравейте съфорумци.
Почнах ТИ и дойде момента да изолирам и комин - външен покрай къщата висок 5 метра. Този комин е за барбекю(без пещ), което е готово.

*Виж картинката.
Изображение

В момента топлоизолирам със Стиропор 8 см. Възможно ли е да се изолира и горната част на комина (в зелено). със стиропор или е необходимо да е с каменна вата до горе? ще имам ли някакъв
проблем според вас да оставя стиропора.
Желанието ми е да лепя и камък на него.
Dansaver - специалист
каква е идеята на изолацията на комина? Ако е топлоизолация на зида не забравяй, че имаш 50см дупка м/у зида и изолацията
6aman - напреднал
Dansaver написа:
каква е идеята на изолацията на комина? Ако е топлоизолация на зида не забравяй, че имаш 50см дупка м/у зида и изолацията
Идеята е кондез и запазване на топлината, както и запазване на фасадата малко или много.
Dansaver - специалист
Ами няма смисъл от 8-ца стиропор тогава, пък и камък върху стиропор е малко рисково, с фибран ще стане малко по здраво.
6aman - напреднал
Това, което направих е: сложих 5 см каменна вата. Майстора, който прави барбекюто категорично ми каза да не си правя експерименти със стеропор. Спазвайки всички изисквания за лепенето на Каменната вата, облякох комините с мрежа 1/1см застъпвайки я отвсякъде с дюбели. След което ще лепя камъка.
Мисля че така най-удачно се получи.

Тема "Изолация на външен комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: