• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко за дърводелството
Хицко - специалист
sasooooooooo написа:
Що да се е местил? :? :lol:
Не съм провокатор, но попитай софянците къде е центъро на свето? Да видим они кво те ки отговорят? Май подпалвам третата световна война? :lol: Не, че жителите на софето са софьнци, ама..... Виждаме ги всеки петък след обяд да пътуват до родните си места :?
sasooooooooo - "специалист"
Някъде в Провинцията :lol: :lol: :lol:
solo5 - майстор
shadowman написа:
4х60 са малко дебели, има голяма вероятноста да раздуят и цепнат ПДЧ-то, аз работя с 3,5х50.
Прав си, сцепихме леко 1-2 страници, но не от кухнеското, а от рамките за гардеробчетата.
Леко сцепените ги хванахме с ъглови планки
шоп - майстор
Пробивай предварително с малко свредло и няма да има сцепване.
Аз скоро използвах винтове 4 по 70 и 4 по 80. Разпробивам с 2,8 и после няма ядове.
svetliopi44 - Чирак...
То аз винаги си разпробивам със свредло предварително ... хем по-лесно се навива винта ,хем няма опасност от спукване на плочата или късане на винта (имал съм и такъв случай)
solo5 - майстор
разпробивам ф3
но първите види, които купих от Мастерхаус, бяха ф4
а после купих някакви от Практикер, които бяха ф4.2

P.S. от Практикер купих 10бр. дюбел пирони 8х80 на Фишер за 6.99лв :shock:
на следващият ден си купих по 0.21лв на бройка, голям праз че не са фишер. Тези от Практикер дерат кожи.
Да не говорим, че имат някакви кутии от по 200 и 500 бройки на види, фишери и никакво предлагане на дребно

Хицко написа:
Не съм провокатор, но попитай софянците къде е центъро на свето? Да видим они кво те ки отговорят?
центъра е извън провинцията, а провиниция е всичко, което не е на море :lol: :partyman:
шоп - майстор
solo5, за дюбелите си прав, скъпи са. И аз въртях умувах, но накрая си купих кутии на фишер по 100 бр без винтове. При 100 броя цената е приемлива на фона какво удоволствие е да се работи с тях. Купих си и фи 6 и фи 8 мм, ще си ги имам дълго време. Само този който не се е потил на стълбата и псувал менте дюбели няма да оцени разликата.
shadowman - майстор
svetliopi44 написа:
То аз винаги си разпробивам със свредло предварително ... хем по-лесно се навива винта ,хем няма опасност от спукване на плочата или късане на винта (имал съм и такъв случай)
По тоя начин стават по-хлабави, винта влиза в кухо пространство, тоест захапва малко ор пдч-то и има вероятност да превърти винта което пък значи, че няма да държи. Това разира се ако дупчип двата детайла - страница и дъно.
шоп - майстор
Моето мнение е, че когато разпробиваш със свредло с диаметър основата на винта или малко по-малко от нея ( диаметъра без спираловидната част) няма никакви проблеми.
Проверкат която правя за да съм сигурен, че винта държи е: главата на винта да се вкопава и да потъва в ПДЧ то. Това автоматично означава, че винта е абсурдно да изпусни или да е хлабав.
Винта носи само на опън. контактната площ на един винт дълъг 50-60 мм е много повече от площа на фрезенковата му глава.
jameson_2001 - специалист
А ако се използват TORNADO 4х 50 ?
Мисля, че тогава може да не се разпробива?
:?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Направа на кухненско и няколко гардеробчета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: