• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
mitkofendera - специалист
Моля за мнение за този модел: http://www.proshop.bg/rw/items/313106-b ... 12-sd.html
и съответно алтернатива на по-ниска цена. Машината ми трябва да за да си правя беседка, оградка и разни други подобни, за които още не съм се сетил. Благодаря.
housedoktor - майстор
Работил съм с такава .Това е високопрофесионална машина със заслужено висока цена.Доколкото разбрах ти трябва за любителска работа .Вземи си някоя Макита за около 400 лв и ще ти работи дълги години безпроблемно
PIP - майстор
Аз бих препоръчал dewalt за пендула. Според мен техните пендули са по-добри.
може ли конкретни препоръки за модели?
PIP - майстор
Аз имам dw712 и съм страшно доволен от нея, много точна, лека, удобна за работа и да чукна на дърво безпроблемна. Работил съм и с бошове (чужди) и не бих сменил марката.
Конкретно, ако аз купувах нова пендула бих взел dw717.
housedoktor - майстор
Pip е прав.на Dе Walt е идеятаза подобна машина,но за тук е възможен проблем със сервиза
иначе ти препоръчвам тези модели:
http://www.screwfix.com/prods/83532/Pow ... e-Saw-240V
http://www.screwfix.com/prods/37605/Pow ... -Mitre-Saw
PIP - майстор
Много зависи за какво ще я ползваш. Аз за себе си не бих купил пендула, която е без изтегляне. Ако я ползваш предимно за первази и летви може и без, но ако се занимаваш с дърводелство изтеглянето е страшно предимство – аз режа с моята страници за шкафове (60см на два пъти) за пример.
Размера също е важен. Големите режат по-дълбоко, но са много по-тежки за пренасяне и уморителни за работа.
благодаря. не се занимавам с дъводелство, но както казах мисля да направя някои неща за себе си, възможно е да се увлека и затова искам да взема нещо повече от това, което ще ми трябва за непосредствените цели.
откъде препоръчвате да купя деволт или макита? аз дадох бош за изходен пример, най-вече защото ми правят приятни отстъпки и имат що-годе читав сервиз. да кажем, че мога да си купя посочния модел за 1900 лв макс.
този сайт screwfix.com някой ползвал ли го е за покупка и гаранцията им тук важи ли?
а що се отнася до изтеглянето - не зная какво значи и ще се радвам да разбера.
и кои от споменатите дотук модели го имат?
housedoktor - майстор
В моя пример De Wалт е с изтегляне,а макитата без.Аз лично ползвам Макита с двойно изтегляне .Това позволява ряз на широки детайли при малък размер на машината
Относно сайта ,който посочих има всичко и на супер цени ,може да се закупи и дори с доставката ще ти е по евтинко , но проблем ще е гаранцията.Макар ,че никога не ми се е налагало да ми потрябва

Прикачен файл

S6300631-1.JPG
S6300631-1.JPG (76.46 KиБ) Видяна 4042 пъти
Последна промяна от housedoktor на вт юли 27, 2010 9:34 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за отрезна машина на BOSCH" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: