Всички въпроси за вилата.
filmatoplo - майстор
Долу в дясно какви са тези 2 клапи :?
GEORGI5959 - специалист
На Артур Дент - неможе да изгори 100 години, защото ламарината е 3мм дебела хромникелова. Растението е "ОЛЕАНДЪР", известно като "ЗОКУМ", отровно, многогодишно, зимува на закрито, с много красиви цветове и характерен аромат, който се усеща от метри, аз го имам в 5 цвята - бял, червен, жълт, бананов и розов.
На Стив - Клапите са три. Двете долни пропускат въздух под долната скара върху която горят въглищата. Отварят се при първоначално разпалване, а после се затварят и от тях се регулира силата на горенето. Достатъчна е и една такава но нали там имаше два отвора за топла и студена вода и направих две, хем да запуша дупките, хем по-ефектно, като ракетен двигател. Направих ги от парче тръба, оформена с флекса по профила на балона и плътно заварени. Вътре има заварени шинички с гайка, на която се завива капачето с дълъг болт и врътка. Горната клапа подава въздух над мръвката за да може да излиза дима през комина. Отварям след като се разгори. Направена е много просто. Двете части от ламарина лагеруват на обща ос и на двете по 1/2 от кръга са надупчени с еднакво Ф. Долната е неподвижна, а горната се върти върху нея. При съвпадане на отворите се отваря повече или по-малко.
Това в ляво е каменна чешма, но не й е тук мястото. Виж пак тук моя тема "ЛЯТИ ЧУЧУРИ ЗА ЧЕШМА". Там мисля, че има една снимка, ако се заинтересуваш пиши за повече. Айде стига, че май станах "Мара Подробната" и да не отегча колегите.
stiv1961 - майстор
Благодаря за подробните обяснения.Това се казва отзивчивост.Просто и ясно!
GEORGI5959 - специалист
Филматопло, с отговора на Стив, отговорих и на теб.
tuninghuman - специалист
дoбра е идеята.
Растението в тенекията мисля, че е Закум
crez - майстор
inspo написа:
ArturDent написа:
..........
зокум отровен е
Пчелите много го налитат и ако съберат достатъчно от него е с особен аромат, нооо е отровен за жалост. :)

Тема "БАРБЕКЮ ОТ БОЙЛЕР" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: