Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
reza4ka - специалист
В момента правя една матрица,от нея трябва да изкарам черни и бели отливки.С какво се оцветява полиестерната смола,някой знае ли?
EDI - майстор
С обикновен туш за черните става най-добре, за бяло не знам.
mladkal - майстор
Фигурките за шахмат в градската градина на нашата Стара Загора са боядисани допълнително съответно с черна и бяла боя.
Предполагам, че оцветителя трябва да е специален, инак е възможно да даде отражение върху здравината на отливката
шоп - майстор
Суха оксидна боя

може и със пигментори за яхто и корабостроене, но са значително по-скъпи и се намират само в спец. магазини.
svetliopi44 - Чирак...
И аз съм се интересувал как става номера с оцветяването на смолата... обикновена оксидна боя и някакъв разтворител производен на корселина но така и не му запомних името ... за бяло никой нищо не казва явнос ие тайна... :?
EDI - майстор
Добре е да са течни пигментаторите, защото после се влошав акачеството на смолата, слоя върху стъклопласта не е много дебел.
шоп - майстор
EDI, прав си.
Но течните са цифра.
Сухата оксидна е на кило, размиваш я във втвърдителя и си свиркаш.

Ако не я разтвориш никога няма да получиш равномерно оцветяване и консистенция.

Успехи на reza4ka, скоро ще се свържа с теб за портрети на децата ми
EDI - майстор
При сухите в последствие може да му се получат проблеми при шлайфането.Но сам ако пробва, ще разбере дали става добре. :lol:
шоп - майстор
Нека опита
Едно приятелче от Елин Пелин колко лодки е направил с такова оцветяване и проблем не е имало.
EDI - майстор
За лодките да, но тука за кабината на модела ще има два, най-много три слоя тънък стъклен плат или карбонови влакна.Ама опита му е майката.

Тема "Оцветител за смола?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: