Ел. инструментите. Консумативи.
nlo
housedoktor написа:
И от колко дена De Walt са немски? :?
От Зафчура!!!Виж снимката и пак си помисли,доколкото знам са Хмерикански,несъм много сигурен но казвам това което виждам на етикета на моя и там както виждаш пише DeWalt Indstein Germany :stock2:- нека това не прозвучи като заяждане!На колегата който е решил да си купува такова животно - както казах от тоя тип лично за мен е най доброто.Преди 2 дена дупчих бетон с не-знам какъв точно модел Хилти(донесено от Англия) не-може да се намаже по никакъв начин на DeWalt-a!Така че купувай колега не се май,но да знаеш че в БГ са над 550лв. :lol: Ха голяма била снимката :afraid: :afraid: http://totofen.snimka.bg/other/dewalt.521095 - Ей гов - на! :jump:
housedoktor - майстор
De walt е немски точно колкото и кока колата например.Основана е 1924 от Раймънд Де Уолт в Baltimore, Maryland ,USA ,по-късно става собственик и на фирмите Блек енд Декер и Стенли.И не само,че не е купен от немците,а през 1992 година купува немската фирма за инструменти ELU (доста добри като качество .между другото ).С едно съм съгласен-корави машини са :2thumbs:
nlo
Доста изчерпателна информация - Благодаря.Поне вече няма да се излагам.Точно за това никога несъм поглеждал към тази марка но още първия уред ме грабна явно уцелих там където са добри.Принципно Американите са силни в Химията(лекарства,добавки,храни,генно инженерство)но ако наистина бях убеден че тоя перфоратор е от Щатите нямаше да го купя а сега съм повече от доволен.Всяка марка си има някакви уреди които са хит но това го знаем само професионалистите които ежедневно работим с тези уреди.Иначе лично на мен Макита са ми любимците,здравина,практичност,лекота,иновации - №1 но в перфораторите са слабички.Аз лично никога няма да си купя винтоверт DeWalt нито прободен трион но пък ъглошлайфа винаги ще е DeWalt както и перфоратора.И другите марки имат отлични инструменти но човек трябва да е наясно какво иска,за какво ще го ползва и колко средства може да отдели-така мисля аз.А като няма работа колкото ида си вложил в инструменти файда няма!Иначе относно Stanley Нивелира и рулетката ми са такива - страшно съм доволен с изключение на това че рулетката много бързо хаби батериите.Ще се радвам ако някой предложи нещо за което не-сме чули а е страхотен уред,има ги и такива,разликата е в рекламата!За колегата който питаше за перфоратора мога да му уредя чистак бърсонела от Англия за около 420 лв ако сам не-може да си я купи но това може да стане септември тъй като доставчиците сега са отпуска-явно колко сериозни са,а с кралската поща става доста скъпо.Ако някой има интерес да пише на лични,колкото повече хора се съберат толкова по евтиначо ще е транспорта!Както и да е - не-съм дистрибутор а искам да помогна на колеги да не се набутват с по 100-140лв за измислените гаранции в България. :goodman:
nlo
Ееее браво - еваларка за клипчето,напълни ми душата и ми оправи настроението но самия клип ми се струва доста сръчно изпипана реклама а и в момента не-мога да кажа дали параметрите на двете машинки са еднакви - но разликата е очевадна в полза на Хамериканчето!Благодаря за готиния клип!
Panzer - специалист
http://www.youtube.com/watch?v=JQK3yfUY ... re=related тук става още по интересно, но клипчето си е реклама на DEWALT.
marian1 написа:
kireto1 написа:
Колеги дайте една консултация за професионален инструмент.Кой от двата бихте предпочели?
Хилтито е 260 лв. а боша е 309 лв.Като се има предвид че ще ни се налага доста често да го ползваме на високо,заради което трябва и да е по леко

HILTI
BOSCH
хм колега не може да се сравняват Хилти и Бош-според мен са различна класа.
Ако имам възможност-всички машини биха ми били Хилти.От така споменаваните тук машини за мен класацията е Хилти макита и диВолт а другите в б група.На различни етапи в живота ми съм работил с няколко машини Т12,35 72 диволт 25 нещо си с долен м отор и там разни 2-3 бош-а даже и не запомних -безлични.... Когато се наложи да си купувам 3 кг перфоратор исках Хилти-цената беше 804,в магазина на диВолт продавача ми смъкна на 480 диволта и аз лапнах.Като тт данните бяха в полза на диволта-да много добре работи,но когато си работил с Хилти после сравняваш винаги..някък си като че ли Хилти върти по бавно а в същото време бие по силно а скороста на пробиване по бърза и вибрацията е по малка....Няма да споря с никой,давам моето лично впечетление.Преди много ме беше яд на хилти-държаха само 5 години резервни части,сега доживотен сервиз,да малко са надути в сервиза,но има начин и там да се пробие

П.С. забелязах малка неточност в страницата на бош-а на едно място е 1.9 кг,на друго пише 2.0 без кабел-е това е фарс!
аз си купих TE1 и съм много доволен, дадох 360 лв за машината с 3 свредла и куфър и имам доживотна гаранция!
пробива бързо и се кефя чак =D> съседите се насират като почна да пробивам, но се отсират бързо, защото и БЪРЗО свършвам ! - пробива като в масло!!
боша не ми вдъхват доверие, нищо че има и по евтини модели, дори и китайските за по 50-100лв не гледам
за мен 400 лв не са проблем да ги дам, HILTI-то си е HILTI! :yawinkle:
rolls - специалист
shefasumaz написа:
аз си купих TE1 и съм много доволен, дадох 360 лв за машината с 3 свредла и куфър и имам доживотна гаранция!
пробива бързо и се кефя чак =D> съседите се насират като почна да пробивам, но се отсират бързо, защото и БЪРЗО свършвам ! - пробива като в масло!!
боша не ми вдъхват доверие, нищо че има и по евтини модели, дори и китайските за по 50-100лв не гледам
за мен 400 лв не са проблем да ги дам, HILTI-то си е HILTI! :yawinkle:
Ми да ти кажа не си си купил нещо повече от китайски перфоратор за 100 кинта, само че с надпис ХИЛТИ.
Т'ва Т1 е най-куция им модел. Да беше дал още 200 кинта и щеше да имаш истинско ХИЛТИ - ТЕ2. Между другото "Made in Lichtenstein" ли пише?
shefasumaz написа:
...като ходя из града и хората се обръщат да гледат :yawinkle:
Май прекалено много пъти си гледал клипчето за 40-годишнината на Хилти ... :lol: :lol: :lol:
хахах, просто завиждаш, щото ТИ си с китайски боклук за 100 лв :lol:

Тема "BOSCH или HILTI" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: