Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
schuldiner - майстор
Аз бих пробвал с мраморно брашно, ако не стане - здраве да е! Но при епоксидната става млечно бяло...
svetliopi44 - Чирак...
schuldiner написа:
Аз бих пробвал с мраморно брашно, ако не стане - здраве да е! Но при епоксидната става млечно бяло...

Добра информация... предполагам че трябва да е от гръцкото ... нащо е по-червеникаво и по-едро...
Благодаря и на мен ще ми е полезна информацията...
Как се казва този химикал който е състав на корселина... казва ли са ми че оксидните бой се разреждат предварително с него и тогава се смесват с смолата.
EDI - майстор
С брашно няма да стане, после при шлайфане започва да се рони, слоя смола е много тънък.Трябва му нещо течно за бялото, ама какво ли да е........ :?
mladkal - майстор
винервайс(туткал)..едно верем бояджииге много му се радваха -белчико давал
Предположение.
svetliopi44 - Чирак...
EDI написа:
С брашно няма да стане, после при шлайфане започва да се рони, слоя смола е много тънък.Трябва му нещо течно за бялото, ама какво ли да е........ :?

По принцип в техническия камък който е от смола слагат мраморна прах ... ма как къде и кога много трудно стигам до някаква информация ... бизнес било и не казват ...
EDI - майстор
Да, ама там имат дебел слой и гладкостта не им е чак такъв проблем.При моделизмите слоя смола и плат ще е тънък, защото се търси здравина+ниско тегло.Затова по принцип при по-големите модели се подсилва и с карбонови нишки.Слоя смола става към 1 до 2 мм в зависимост от модела, който се работи, и после при шлайфането се отнема още за постигане на идеална гладкост/за ниско въздушно съпротивление/, та не знам дали ще стане като хората.Най-добре е няколко проби с различен оцветител и да си избере най-доброто, което се получи.
ето форума за моделизъм - http://modelistika.com/ .може тук да има нещо добро, като съвет.
reza4ka - специалист
Мерси.Ще поекспериментирам като се поосвободя малко.Първо сигурно ще пробвам с туш и със суха оксидна боя. Извадих едно пробно изделие от матрицата.Там където се събират двете черупки ще трябва да се подсили отвътре.С плат няма да стане щото е тясно,ще пробвам с ровинг.Тези отливки ще трябва да се правят без оцветител.Ако се оцвети смолата няма да се вижда нищо,сега е почти прозрачно :) Ще трябва да се боядисва отгоре.
tarlyo - специалист
Пробвай с канцеларски коректор.
Lumin - специалист
За да получиш хубав бял цвят можеш да използваш титанвайс.Силен оцветител, необходимо е съвсем малко количество.За един килограм е достатъчно да сложиш една чаена лъжица.За съжаление го продават в големи опаковки - 25 килограма.Има го в Химснаб.
Цинквайса дава жълтеникав цвят , винервайса още по-жълтеникав, прилича на врачански камък.

Тема "Оцветител за смола?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: