Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
reza4ka - специалист
Имам отливка от стъклопласти (полиестерна смола и стъклен плат).Трябва да се китоса,шприцова и пръсне с боя на спрей.
Имам такъв шприц кит:
Изображение
Имам и малко пластофикс.Ето как виждам аз нещата.Първо отливката се избърсва добре с коресилин,минава се 2 ръце с пластофикс,шприцова се за да станат по-лесно забелижими грапавините (отливките са полу прозрачни).Китосва се с кит (на кита ми пише Bodysoft polyester filler),отгоре се минава пак с шприц кит и накрая се боядисва със спрей.Няколко въпроса-с материалите които имам ще се получи ли,съвместими ли са?Пластофикса задължителен ли е?И какъв спрей да купя?Боята не трябва да разкапва шприц кита :)
EDI - майстор
Няма смисъл от цялата процедура.Първо минаваш с по-едра шкурка, после с по-фина и накрая с 500-800.После бъркаш смола и обмазваш тънко цялата отливка, като може леко да разредиш смолата с коресилин.После само фино шлайфане и боя.
reza4ka - специалист
На мястото където се събират двете черупки е доста грапаво.Събират се на атакуващия и на изходящия ръб.Трябва да се изшкури хубаво и внимателно.За да се направи както трябва,трябва цвета да е еднакъв навсякъде.Стените са тънки,най-голямата дебелина е около милиметър,ще има вибрации и ще се посуква,ще го пече слънце,ще го вали дъжд...Боята трябва да се хване здраво.
EDI - майстор
Това отливки за крила и стабилизатори ли са.Подсили ли ръбовете с карбонови влакна.Ако не си, на следващите задължително сложи, ръбовете става много твърди и после няма проблеми при обработката.
reza4ka - специалист
Витло,но е едричко,едната лопата е педесет и няколко см.Много е изкелефенчена формата.В корена хордата е много малка,в средата е три пъти по голяма,в края става колкото в корена и цялата лопата е изсукана.Накрая дебелината е около сантиметър.Направих едно снопче от стъклени нишки.Ще го просмоля ще го вържа за една дълга летвичка и ще го прекарам през лопатата (като с игла) После внимателно ще пробвам да го наместя да е точно върху линията на сглобяване.

Тема "Боядисване и китосване на отливки от стъклопласти." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: