Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте. Аз писах преди време в рубриката "направи си сам", но четейки по-нататък във форума, "боядисване и декориране" ми се видя по-подходящо за моя въпрос. Така, че го повтарям с надеждата да получа компетентен отговор :) Ето и въпроса:
Имам едно "голо" шкафче, т.е. без никакво покритие /боя, лак/. Бих искала да го боядисам, но ако може за изглежда не прясно боядисано, а някак старо. Може ли някой да даде съвет?
Marcus - напреднал
в какъв смисъл "старо"....има два-три начина за "състаряване"....единият е да го боядисате в определен цвят и след това на определени места да махнете боята със шкурка- например по ръбовете и на места, на които с времето се получава естествено изтъркване- отгоре, например
друга техника е, ако цвета е в светлата гама- бяло, мръснобяло и пр. да намажете на определени места или с кафява/черна вакса за обувки или с чай и после да изтриете с кърпа---така постигате ефект на състаряване, все едно с времето се е изцапало
третия вариант е, ако мебелта е от дърво, е да го състарите, като го "побиете" с нещо- в едно английско предаване гледах как една нова чамова маса я налагаха с ръждясала верига и после я байцваха

и при трите техники /на английски му казват "distressing"/ се търси ефект на възпроизвеждане на нормалното "износване" или амортизиране на мебелите- с течение на времето повърхността се очуква, боята се обелва на места и потъмнява на други.....
Звучи страхотно, особено налагането с верига. Мойто шкафче има "чамов" вид, ама май е от някакво друго дърво. Мога да опитам да кача снимка. Аз още не съм решила в какъв цвят да го боядисам. Да не говорим, че не ми е много ясно каква боя да ползвам. Знам, че не искам да е "лъскаво" във всички варианти на думата. Още нещо, което ме затруднява е, че шкафчето има ратанови чекмеджета, които май не мога да боядисам с боя. Трябва да се съобразя и с тях. :?
Emerald - модератор
Качи снимка да го видим!
Ще опитам да кача снимката на шкафчето сега.

Междувременно искам да питам и за едни врати, но ще отворя отделна тема.

Прикачен файл

shkafche.jpg
ето го моето шкафче
shkafche.jpg (140.4 KиБ) Видяна 3408 пъти

Тема "боядисване на шкафче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: