• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.

харесва ли ви малкото проектче?

63%
да
38
37%
не
22

Общо гласове: 60

genata6 - специалист
reza4ka написа:
А ако се опрости така?
Изображение
Предполагам,че времето за изработка ще се скаси доста.
Да обаче какво става с здравината ! :-D
reza4ka - специалист
Като гледам дъските са доста дебели,мисля ,че няма да стане кекаво.
victorslavov - напреднал
100% е по-бързо :) аз исках да имат и добра визия. но признавам не оцелих ъгъла да е 45 градуса и бая грозно стана. иначе това с капачките е идейно но на мен не ми допада.

П.С. а късмет де. :) реших да мина през Свищов да видя баба ми и познайте какво - вуйчо ми приготвил за вторични едно ХУБАВО , ГОЛЯМО менгеме :) а аз от толкова време да се чудя откъде да си намеря някое евтино :)
themask - специалист
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000 ... ROKL5A1OLE

Ей го същото нещо за горе долу същите пари, без хамалогията и дебелите стени, но пък с видимост :)
stiv1961 - майстор
Все пак преди три години едва ли е имало такъв асортимент в амазона..... пък тук е ,, направи сам" :)
Subsa - специалист
Харесва ми, че можеш да работиш с 3-измерния аутокад. На мен не ми се е налагало и не знам дали ще му свикна.
В която и да е сериозна фирма да отидете, без проекта така начертан няма да започне обсъждането му дори, така че чертежа е 50% от работата. Затова проектантите са няколко човека, не един.
Чертежа в случая е за реализация с подръчни материали.
На мен също не ми харесват дебелите стени, но това си имал.
Дори за промишлено производство 45 градусовите срезове са си проблемни.

Намали размера на материала до 6/8/10мм пресована дървесина, може с времето да се изметне, но тия пък ще се надуят по същия начин.
Може да се намери пластмасово чекмедже с дръжка, аз бях намерил прозрачни за около лев преди време с прилична големина, и по тях да се направи проекта.
Влизаш в магазина, харесваш някакъв съд с подходящи размери и правиш шкаф за него, това бих направил аз.
Но 220 среза с пасвател.... хехехе не се впрягай.
PCL82 - майстор
Чекмеджетата могат лесно да се направят от ламарина, като се ползва готов UW профил за гипсокартонени стени. Реже се на пендула нужната дължина и челата се правят или от същия профил и се свързват с попнитове или от тънки дъсчици се приковават с джамджийски пирончета отстрани през профила. Така изработката ще е доста по-бърза и се пести място.

Конструкцията с летвичките може да остане същата.
Тани - модератор
Ако изключим това с рязането на пендула, идеята за ползване на UW не е лоша! За свъзване, вместо нитове, може да се ползват щанц клещи. Отворите от тях може при желани е да се ползват за монтиране на дръжка, която може да представлява просто летвичка с подходящи размери!

Идеята за тези чекмеджета не е лоша и от шпетплат или MDF 8 -10мм . С пендула рязането на 220 сряза под 45° и точен размер е детска игра :wink:

По-трудно и бавно ще е лепенето!
colyo - специалист
Идеята с CD профила и на мен ми допадна. Тези дни ще проверя как ще стои с чела от шпертплат и евентуално как ще се захванат за профила.
Пиша колкото да следя темата.
Прикачен файл:
WP_001212-2.jpg
Само за експеримент пробвах един профил и мисля, че ще се получи много добре. Даже ако се среже профила отстрани и се подгъне и премачка ще стават от цяло парче профил и ще е по-здраво.
bulhomes2 - майстор
От CD-то са си супер. Тънки, леки и здрави. Тани, около час загубих да се образовам с гугъла, ибей, продавалник, ташев галвинг и подобни за тия щанц клещи, но не намерих точния отговор. Предполагам какъв би трябвало да е резултата, но не открих точния инструмент. Можеш ли да пуснеш някое подходящо линкче! Най-добре да е от изгоден търговец :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "45 Чекмеджета за болтове и гайки = 30 лв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: