Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
minkov_1 - напреднал
Доставиха ми един елемент които не мие ясно за какво се използва въпросната ламарина. Прилагам снимка.По принцип казаха че е кръстова връзка за едно ниво, но аз ползвам от години друго със същото наименование.

Прикачен файл

Image(752).jpg
Image(752).jpg (28.44 KиБ) Видяна 7658 пъти

Прикачен файл

Image(753).jpg
Image(753).jpg (17.63 KиБ) Видяна 7658 пъти
petkov_75 - специалист
Правилно са ти казали,но донякъде!Наистина е кръстата връзка,но не за едно ниво! :-D Използва се за двойни скари,за да закрепиш монтажния към носещия профил!Аз предпочитам анкервинкели.... :-D
А връзка за едно ниво е това! :-D

Прикачен файл

nivo vryzka.jpg
nivo vryzka.jpg (9.01 KиБ) Видяна 7630 пъти
Последна промяна от petkov_75 на пет юли 30, 2010 4:48 pm, променено общо 1 път.
minkov_1 - напреднал
По принцип се занивам само с тавани на едно ниво и преградни стени така че това ме изненада. Така като гледам влиза в CD а отворите са дюбел пирон. Можели някаква по подробна информация за въпросния елемент.
petkov_75 - специалист
Разгледай в темите има мнооооого писано по темата за двойните скари. :-D Ако не,влез в саита на кнауф и си изтегли
http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/0/9E ... enDocument
Pooh - майстор
minkov_1 написа:
По принцип се занивам само с тавани на едно ниво и преградни стени така че това ме изненада. Така като гледам влиза в CD а отворите са дюбел пирон. Можели някаква по подробна информация за въпросния елемент.
По принцип, да ТВЪРДИШ, че се занимаваш с каквото и да е от гамата на сухото строителство и да не познаваш елементарни елементи от конструкцията говори само едно - пълна некомпетентност. За това по-добре за напред поне не твърди, че се занимаваш професионално.

Сега и исканата информация - никакви д'бели не се използват - сгъва се планката, обхваща носещия профил и на куките се закача /"щраква"/ монтажният. Опитай "на сухо" с две парчета - трябва да се кръстосат. Важно е също така извитите пластинки - пружинате да са откъм профила, но да не захапват ръба, а да стоят под напрежение ... като направиш няколко опита ще разбереш какво имам предвид.
Успех и ... наблегни малко на теоретичната подготовка. :wink:
The_FAN - специалист
представям си какво ще сглоби.....

Колега, отиди и почети малко на сайта на Knauf, че аман вече от неграмотност. То да не знаеш е разбираемо....донякъде, ама в наши дни накъдето и да се обърнеш има информация.... АМА ПУСТИ МЪРЗЕЛ.....

Все едно да лепиш плочки и да не знаеш що е фриз....

и някой ще си даде спестените пари....стягай се !!!!
minkov_1 - напреднал
След вашите препоръки ( обиди) попрочетох и разбрах че въпросния елемент въобще не мие трябвал до сега за таван на едно ниво.Но все пак благодаря за градивната критика.
Pooh - майстор
minkov_1 написа:
След вашите препоръки ( обиди) попрочетох и разбрах че въпросния елемент въобще не мие трябвал до сега за таван на едно ниво.Но все пак благодаря за градивната критика.
Нещо се бъркаш, но няма да споря. Да се направи таван на едно ниво, се искат дори повече познания, отколкото на 2. А за познанията ти относно материята /сухо строителство/ се съди по познанията ти относно материалите, крепежите и т.н. Не го приемай като обида, но на нас също ни е неприятно, когато преправяме ... меко казано сбъркани конструкции.

П.П. Би ли обяснил как точно правиш таван на едно ниво, на помещение с размери 4*5 метра? Ще ми е интересно да разбера?
minkov_1 - напреднал
Може и аз да бъркам с определението едно ниво,но в понеделник почвам едно таванче около 50 квадрата и ще пусна снимки за да изкажете мнение.
alexb - специалист
Незнам защо се заяждате с човека при положение че 90% от маисторите са самоуки. И незнам дали сте обърнали внимание но таваните в БГ се правят по български, навсякъде с директни окачвачи и през 60см. Елементи за едно ниво или две нива не се използват защото просто незнаят как, а и да знаят не име се влиза в преразход труд. Ако му кажеш на тоя пич, че гипсокартона не се лови за уд-профила тои ще те прати в лудница.

Тема "Въпрос относно елемент за гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: