Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
minkov_1 - напреднал
Ето е тези няколко снимки на елементите които ползвам.
А че гипсокартона не се лови за UD профила прочетох,но аз и всички колеги го хваштаме за него.Може защото сме самоуки както бе писано по горе.Ще съм благодарен да видя снимки на ваши конструкции.

Прикачен файл

Image(755).jpg
Image(755).jpg (21.49 KиБ) Видяна 7379 пъти

Прикачен файл

Image(759).jpg
Image(759).jpg (31.04 KиБ) Видяна 7379 пъти

Прикачен файл

Image(756).jpg
Image(756).jpg (24.68 KиБ) Видяна 7379 пъти
messershmit77 - специалист
И аз съм самоук и захващам картона за УДъто. :-D +1
alexb - специалист
Колега да не си помислиш че имам нещо към теб.

И аз почти навсякъде ползвам директни окачвачи и се ловя за уд-то, но където има разстояние винаги скара на две нива и тогава не се ловя за уд-то.

Прикачен файл

DSCI0643.jpg
DSCI0643.jpg (22.24 KиБ) Видяна 7344 пъти

Прикачен файл

DSCI0089.jpg
DSCI0089.jpg (41.48 KиБ) Видяна 7344 пъти

Прикачен файл

DSCI0501.jpg
DSCI0501.jpg (62.05 KиБ) Видяна 7344 пъти
messershmit77 - специалист
Не разбира се,тази система с конците много ме кефи,даже преди време мислех,че аз съм я открил:-D .Човек и сам се научава на доста работи,но иска повечко време,Успех на всички съфорумци :)
The_FAN - специалист
Вижте сега. Не се заяждам с никой.

Това, което коментирам е, че не може да отидеш и да вземеш на някого парите защото можеш да правиш нещото,
а след това тепърва да се чудиш как става аджеба.... :shock:

И така да е - макар да не го разбирам - има си сайт на Knauf, човека (видно е) има Интернет - там е каймака на цялата работа в основния й вид.

Това, срещу което роптая е, че лесно се пресягаш да вземеш парите а много трудно сядаш да се образоваш. А сега е лесно.
На времето само ако изкараш курсове или работиш във фирма можеше да имаш достъп до тази документация.

Та нека са самоуки хората - щом участвам в този форум явно подкрепям това - но едно е да си правиш тавана у вас,
а друго е да експериментираш на чужд гръб - това не подкрепям.
Предполагам зад мен ще застане всеки един от вас страдал от такъв тип майстори, лекари, производители, и т.н.

Против колегата minkov_1 нямам нищо освен липсата му на желание да се информира от където трябва, тъй като тук всеки
може да каже всичко - по-скоро беше мъмрене по негов адрес от колкото заяждане.

alexb - гледам те пипаш ги работите и разбираш.... но това с конците ме зстреля. За много малки помещения може и да работи,
но съгласи се, че колкото и да опъваш конеца - все си увисва....

Вземи си едно лазерче на DeWalt за 400 лв. и ще забравиш конеца и стойките тип "Христос" с нивелира. Аз така направих и съм безкрайно доволен.

Иначе ме радва работата ти.

И аз ВИНАГИ се хващам за UD-то без всякакво изключение. И не ме е срам :lol:

На конструкции не снимам, тъй като интереса ми е насочен към крайния резултат, та за това имам случайна снимка от май месец с мобилния... дано свърши работа !

Прикачен файл

fitness_oborishte.jpg
fitness_oborishte.jpg (90.76 KиБ) Видяна 7312 пъти
minkov_1 - напреднал
Че имам желание да науча нещо повече имамам,но катато гледам нищо ново не виждам.Затова пак искам да пуснете снимки подробни на ваши конструкции.Между другото работя в малка фирма засега сме направили около 10000м2 по начина показан по горе и проблемине е имало.Нито спукани фуги или нещо друго.Даже и в къщи си направих два тавана които вече 5 години не са мръднали.Чакам снимки .
Pooh - майстор
minkov_1 написа:
Че имам желание да науча нещо повече имамам,но катато гледам нищо ново не виждам.Затова пак искам да пуснете снимки подробни на ваши конструкции.Между другото работя в малка фирма засега сме направили около 10000м2 по начина показан по горе и проблемине е имало.Нито спукани фуги или нещо друго.Даже и в къщи си направих два тавана които вече 5 години не са мръднали.Чакам снимки .
МАЙСТОРЕ! Как може да задаваш подобни въпроси на нас - неуките и нераздиращи ... ти си Господ! Ти си Алфата и Омегата на гипсокартона! Как може да ни провокираш с подобни въпросчета ... и КАК ПО ДЯВОЛИТЕ, такова светило като теб, не знае номенклатурата на материалите и никога не е поглеждало проспект с детайли?! И защо си мислиш, че тук ядем колците с доматите /нарочно ги размествам/? Ти лично, ако си направил и половината на това което твърдиш - жална му майка на строителния бранш! Но иначе ме кефиш - първо питаш от коя страна се забива пирона, а после се биеш в гърдите като майстор-кофражист :lol: Вземи се в ръце и поне малко се постарай да се информираш, какво и как ТРЯБВА да се прави, че ми е писнало да поправям след такива пишман декарджии.

По отношение на снимките, подобно на Фена и аз не снимам конструкция, еле пък на обикновен равен таван, но за теб порових малко и намерих нещо.

П.П. Понеже си с 10 декара зад гърба си и чак ИЗИСКВАШ подробни снимки, пусни ти малко снимки на готови обекти да си изплакнем грешните очи?

Прикачен файл

053_1.jpg
053_1.jpg (110.41 KиБ) Видяна 6752 пъти

Прикачен файл

Изображ.067.jpg
Изображ.067.jpg (43.8 KиБ) Видяна 6752 пъти

Прикачен файл

Изображ.069.jpg
Тук, да научиш поне как се монтира този "странен" елемент.
Изображ.069.jpg (38.83 KиБ) Видяна 6752 пъти
ivanovrg - специалист
не се подигравайте на човека
винаги има нещо ново да се научи

преди две години като потъсих тази връзка по магазините в наше село,
се оказа че даже и незначт за съществуването на такова животно
аз се бях запасил с 6 кутии и минах и раздадох на всички магазини по една мостра,да знаят какво да зареждат

за снимките
понякога снимам на конструкция (преди,повреме и след),но пък чак толкова подробни,кое как се закача -нямам
Pooh - майстор
Случайно я намерих - преди време някой беше питал как се работи с кръстата връзка и използвах момента да я снимам. Бях я забравил даже тази снимка, докато не се разрових за конструкцията :wink:

Сега по другият въпрос - може наистина малко остро да подходих от самото начало, за което се извинявам, но поведението след това и хилядите декари ... сетих се за 90-те - имаше един бояджия, който твърдеше, че и той е правил декари картон. Като почнахме конструкцията дойде учуден да гледа и казва "Какви са тия джелеза бре?". Аз още по учуден го питам "Е как, нали си правил декари, на какво си го хващал?" отговорът който ме закопа - "На клепета!" :shock: :-D :-D

Та някак си по същият начин се почуствах ... де да знам ... най-вероятно греша.
Последна промяна от Pooh на вт авг 03, 2010 1:40 pm, променено общо 1 път.
minkov_1 - напреднал
Pooh в краина сметка не разбрах какво точно искаш да кажеш. Е
моята скара ставали според теб или не?

Тема "Въпрос относно елемент за гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: