The_FAN - специалист
Да му е ясно да НЕ ползва САМОНАРЕЗЕН винт.

Винаги хлопа конструкцията.
b0rimir0v - помощник
никога не е късно да станеш за резил :-D

аз с такива работих днеска и хващах цд'тата кам уд'тата, а за копчетата мислех че е нещо като тел бод, защото като гледах из нета една преградна стена я защипваха така...
The_FAN - специалист
Това се прави със щендерни клещи за преградни стени.
По принцип не трябва да се фиксира CD към UD по никакъв начин.
Ама по принцип само....щото в тоя ред на мисли трябва да се оставя по 1см. от пода и от тавана (да не е заклинено CD-то)....

Ся да не вземеш че да ги махнеш :)
b0rimir0v - помощник
зачи това не е било телбод, а именно тези клещи...

мисълта ми е такава, че всяко правило си има изключение, и в случая тези клещи струват към 80 лева, попринцип не са много, но все пак аз ще направя една, най много две стени и незнам дали има смисал да ги взимамм при положение,че има и алтернативен начин, макар и малко по малко качествен...

сега и още един въпрос, мисля да слагам от зеленият гипсокартон (ако не се лъжа е водоустоичив), понеже съм панел и зимата се получава конденз... нещо невярвам че ще има разлика,но заслужава ли си, има ли смисъл?
The_FAN - специалист
Зеления е ВЛАГОустойчив а не водоустойчив.

За конденза Тани може да ти е най-полезен, но от мен - сложи вата.
Върху ватата залепи найлон (завий конструкцията и ватата с него) и после монтирай картона. Конденза се получава от температурните разлики на ледената стена и топлата стая. Водните пари във въздуха (влагата, която я има навсякъде) при контакт със студената стена се втечняват. Горе долу това е причината. Картона е порест и паропропусклив материал, та за де не стигат тези пари до ватата и да започнат да се оросяват там се слага найлон. Така точката на оросяване остава между ватата и външната стена - а там няма да има никаква влага която да кондензира.
b0rimir0v - помощник
да де влагоустоичив :) попринцип съм среден апартамент, но съм на последен етаж. повечето пъти мухала се получава на южната стена, която е и външна + това както е писъл и Тани фактора с дограмата също го има...

сега и преочетох един пост на Тани
Тани написа:
На външните стени винаги се слага пароизолация!В студено време поради голямата разлика в температурата на външната стена и температурата на въздуха в помещението влагата , която е във въздуха кондензира по най-студените части в помещението - прозорците , ако не е добър стъклопакета и съответно по стените - в случая северната е най-студена! Това явление се наблюдава особено често след смяна на старата дървена дограма с нова - тогава се намалява естествената вентилация , стъклата стават по-топли заради наличието на стъклопакет и по тях не кондензира чак толкова влага , особено ако са напълнени със специален газ.Освен това температурата се повишава и съответно разликата в температурите между стените и въздуха също ! При поставяне на гипскартон и вата значително се подобрява положението , защото стената (гипскартона в случая ) става топла и се решава проблема с разликата в температурите! Точката на оросяване се изтегля към масивната стена.Проблема обаче е решен частично! Поради структурата си гипскартона и ватата са дишащи и съответно пропускат влагата от помещението през себе си. Влагата достига до стената , която е още по-студена отколкото когато не е имало вата и съответно при още по-малка влажност на въздуха кондензира по стената, като мокри ватата и намалява топлоизолационните и свойства! Проблема се решава с поставянето на пароизолация между гипскартона и ватата. Така влагата се спира далече от точката на оросяване. За пароизолация може да се използва дебел найлон, който да се положи водоплътно върху скарата преди поставянето на гипскатрона! Преди това обаче трябва както е писал колегата vesbond да се премахне мухъла с помощта на препарати!
b0rimir0v - помощник
и така днеска почнах нишата, но се увлякох и почнах по инерция и в един момент се усетих, че правя свободни съчинения :datz: и май кадето е нишата нетрябва да има копчета, а аз я нащраках цялата...
както и да е ще пусна малко снимки, предполагам,че може да развеселят някого :flucht:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение[/img]
KnauFer - специалист
Добре се справяш :)
b0rimir0v - помощник
ето и малко развитие по темата, днеска започнах и картона вече, а ето и малко снимки преди него

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ето и снимка на стената с трегера

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ето и третата стена с нишата

Изображение
Изображение
Последна промяна от b0rimir0v на чет авг 19, 2010 12:28 am, променено общо 1 път.
b0rimir0v - помощник
и картона е готов вече, остана луничките в трегера и другата подготовка, като грундиране, щпакловане и после боядисване, и там материала не ми е много ясен, така че ще има пак доста да почета тази вечер из форума...

ето и малко снимки със сложен картон

Изображение
Изображение
Изображение

като цяло съм доволен как стана, стените станаха здрави, смисал при натиск не се усеща леко огъване или вдижение, може би защото са малки :-D

Тема "Re: Помощ за конструкция... готова е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: