• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за дърводелството
solo5 - майстор
DTIvanov написа:
П.С. Не знам колко взимат Салекс за разпробиванена отвори за панти, но за следващи проекти можете поне този разход да си икономисате. Поръчвате си от "Киров" един шаблон за панти за около 5 лв., купувате един фрезер ф35 и сте готови.
Салекс взимат по 0.60лв на отвор
40 отвора са 24лв :?
иначе дооправяхме грешки в работилницата на чичотот на мой приятел
Салекс имаха повече грешки от нас :lol:
solo5 - майстор
шкаф за чинии
Изображение

шкаф за чинии - завършен
Изображение

първи шкаф на кухненското, незахванато чело на чекмеджето за вилици и лъжици
Изображение

очертаване на отвор за мивка
Изображение

голямо мерене падна, добре, че имам схема с всички размери на мивката :roll:
Изображение

мивката влезе идеално точно в очертанията (още не е захваната, както и плота)
Изображение

един майстор (приятелче, което оказа голяма помощ)
Изображение

шкаф за инструменти
Изображение

шкаф за обувки
Изображение

3 четворни висящи поставки за чаши :-D
Изображение

вграден гардероб, под него - ниша за пералня
(незавършена тъй като дълбочината на пералнята е по-голяма)
след време ще купим друга с по-точни размери
Изображение

пералнята...
Изображение
шоп - майстор
Как така грешки!!!

Аз рязах 21 плоскости преди месец-два, общо над 400 детайла+ сума ти метри кант и нямаше нито един сбъркан детайл.

Ако имаше и един щях да ги карам да го режат наново за тяхна сметка. Нали затова има задание, подписано, в два екземпляра за тях и за мен. Не неразделна част от документацията е.
solo5 - майстор
шоп написа:
затова има задание, подписано, в два екземпляра за тях и за мен. Не неразделна част от документацията е.
ей това не можах да разбера как остана само за тях
и как не ми дадоха разбивка на разкроя
взех документацията на разкроя да сверя само и ако съм искал да съм си препишел нещо :?
трябваше да ми дадат колко метра кант на кой детайл
имам съмнения, че са кантирали където и колкото си искат
една вратичка не ми бяха направили и реших да не се занимавам със салекс, а да се оправям сам
на всичко отгоре така са рязали, че имам квадратура на плоскостта. но нямам височина на вратичката, която липсваше и затова направихме на шкафа за обучките 2 вратички от едната страна
но пък стана по-разчупено така май :lol:
иначе трябваше да търся грешката после да им нося плоскостта и да им я наредя пред тях
по-лесно и евтино ми излезе да отида в дърводелската работилница на чичото на приятелчето, което ми помага
шоп - майстор
Браво solo5
кефи ме, че си направил всеки шкаф плътно и точно за мястото за което е предвиден.

Така хем няма паяжини и боклуци да се събират, хем и мястото е оползотворява:-)

Давай още снимков материал. Аз лично харесах идеята ти за фиксиране на плоскостите със метални ъглови елементи. Нищо, че професионалистите тук не я одобряват.
solo5 - майстор
сигурно не е много професионално за ъгловите планки, но става най лесно и бързо :lol:
а откъм функционалност няма никаква разлика :roll:
плота ще го хванем по същият начин за кухненското

P.S. обаче шкафа за чиниите и двете гардеробчета на терасите не съм ги опенил още, за разлика от двата вградени гардероба в коридора - там стана много добре :roll:

P.S. Целият проект за:
2 вградени гардероба в коридора
2 гардеробчета на терасата
кухненските шкафчета
с всички види, планки, плот, целият материал, разкрой, кантиране и т.н. ми легнаха на 1200лв
шоп - майстор
Виж за монтирането на кухненският плот аз имам друго виждане. Според мен монтирането на две широки 10 см ленти от ПДЧ( предното с кант, задното без) уякчава долните шкафове, монтажа на плота е само с винтове отдолу и не на последно място евтино е. На мен ми взимат по 80 ст на детайл. Значи 1.6 лв+ да кажем 50 ст за кант( приемаме, че става дума за шкаф с широчина 60 см и жена за кантиране 80 ст на метър) . Дотук 2,1 лв на шкаф. Детайлите са малки и с тях се оползотворява фирата. Не е скъпо според мен.

Един въпрос? Какви са точно ъгловите планки.Откъде ги взимаш и по колко са? Можеш ли да снимаш една отблизо?

Аз по принцип сам си правя всякакви метални елементи, но твоите ми се виждат здрави и хубави на вид.
solo5 - майстор
планките съм ги купувам от магазин за мебелен обков на ул. "цар Калоян" (Златка)
намира се между пресечките на ул. "княз Борис I" и ул. "А. Стамболийски"
иначе най-добри цени за мебелен обков има в шоурумовете на фирма "Лотос" (ул. Индустриална, с/у баничарницата) и фирма "Роси" (по-пътя за Корабостроителният завод вляво)

P.S. планки, види и т.н. има на много добри цени и в бившия РУМ Резвая
на първия етаж там където беше Сара 4 има строителен хипермаркет
оттам си взех дюбел пирони 6х35 за 0.05лв на бройка (за сравнение в Мастерхаус са по 0.14-0.20лв)

P.S. планките са около 0.25лв на бройка май, при първа възможност ще ти снимам една планка :roll:
sasooooooooo - "специалист"
Соло, Шопа е от София, де го прати в Бургас да пазари планки :lol: , ... а или ще идва на сбирката? :?
solo5 - майстор
видях, че е от София, ама нали пита и аз си казвам
Роси си имат и в София :roll:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Направа на кухненско и няколко гардеробчета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: