PCL82 написа:Нямам представа какво представлява тази резачка но имам известен опит с двутактови двигатели на Трабант и Балкан 50. При двигатели с бронзова втулка на буталото съотношението масло бензин е 1:30, при такива с иглени лагери е 1:50. Използването на друго освен масло за двутактови двигатели е силно вредно и влошава смазването, образува нагар и скъсява живота на двигателя. Най добре е да се ползват бездимни масла на Щил или Хускварна, но са по-скъпи.Аз съм със стаж по двутактовите 23 г с трабант и още 5 с Вартбург,затова се наех да я правя.Маслото е на хускварна,което ползвам за косачката.
Етилизиран бензин значи оловен бензин (тетраетилолово). При по-високо октанов бензин е добре да се даде по-голямо предварение, защото се възпламенява по-бавно.
Мисля ,че грешиш за предварението,бензин с по-високо октаново число гори по-бързо и предварението да е по-малко,а на резачката дават от 1.8 до 2.3 мм преди ГМТ,това не съм го мерил,но плочката е на средата от сектора за предварение ,чукчето съм го задал на 0.4 мм и свеща на 0.6 мм.