• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
cakev79 - специалист
Марката е неизвестна на нашия пазар "Аоста".Проблем:на тъмно снимките са перфектни,а на светло прекалено осветени.Изглежда не се регулира светлината.Може би се казва бленда.Когато ми го дадоха работеше перфектно,но го давах на приятели за услуга и сега не работи.Дайте ми съвет за майстор или сам да се мъча.Одобно ми е около Плевен или Ямбол,но при нужда може и на др място.
inspo - майстор
Настройките му същите ли са ? Да не е барано нещо по тях .
Ако не си пробвал , виж в менюто на апарата , би трябвало да има опция за възстановяване на заводските настройки ,не знам дали ще помогне , но пък не ти пречи да пробваш .
torbalan - Дървен философ
така както казваш, по-скоро прилича да си разбъзикал настройките нещо и да не знаеш как да ги оправиш...

потърси някой около теб, дето е наясно с тез неща...

иначе ремонт на такива неща рядко се прави и то предимно за скъпите тела...

в плевен и ямбол със сигурност няма кой да ремонтира такава техника, но може да влезнеш в някое фото и да попиташ за съвет :)

примерно се сещам за Ники, дето е собственик на кодака на центъра на сливен :)
molosy - специалист
Времето за експонация е проблема, прекалено е дълго и затова тъмните са екстра, а другите са побелели.

Търси из менюто EV(Exposure Value), слагаш го на =0.

Ако пък намериш заводски настройки "reset-вай" :-D
DEYCHEV - специалист
и аз съм на мнение че експозицията не е настроена
solo5 - майстор
ако имаш някакъв друг режим на снимане пробвай с него и сподели дали има разлика в снимките?
cakev79 - специалист
Сега видях какво е писано,напражих промени в настроиките.Експозицията беше 0,0.Сега ще пробвам със -2
cakev79 - специалист
не е от настройките
Виж не EV а ISO настройките. По принцип не трябва да е на автоматично а е добре да го нагласяваш ръчно. Всеки цифров фотоапарат има тази настройка. Снимай на режим професионален а не на някой зададен от фотоапарата, защото тези които са зададени обикновено при тях не можеш да пипаш ISO настройките. Цифровите апарати които са до 300-400 лв обиновено нямат опция за настройка на експозицията - не я търси, нея фотоапарата сам си я задава. Това което ти казаха другите е electron volta за изкуствено допълнително засветяване или затъмняване на снимката. Пробвай с ISO - за снимки на светло и слънево трябва да е 64 или 100, за тъмна стая 200 - 400 - не повече.
cakev79 - специалист
прочети горния коментар
  • 1
  • 2

Тема "Цифров фотоапарат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: