• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
inah - помощник
Здравейте - помогнете ми да определя следващите стъпки в реставтацията на старата къща, която ще публикувам. Тъй като вече ми омръзна от майстори, които си противоречат - моля ви, дайте ми съвет за следните въпроси
1) да изправям ли стените с гипскартон, а отвън излолация или има други начини те да останат прави; стените са плетарка и ме е страх, че ако сега ги оставим ще се разрушат с течение на времето, както стана с едната страна и затова я дигахме от тухли
2) ако изправям с гипскартон кое първо се прави - гипскартона или пода трябва да се оправи
3) какво да правя с пода: иска ми се да покрия този съществуващия и или да използвам сега накованото дюшеме или да го махна и да направя нещо друго върху което да има дюшеме или ламинат-моля, дайте ми идеи какво да направя и в двата случая и какво са вариантите - под накования под има пръст, така или иначе трябва да се подравни каквото и да решим да правим, посочете ми варианти
Искам да запазя абсолютно същия вид на къщата и отвътре и отвън. Пода и таваните да бъдат дървени, както е сега.
Щ пусна още малко въпроси по късно

Прикачен файл

DSCN6184.JPG
DSCN6184.JPG (32.19 KиБ) Видяна 11501 пъти
housedoktor - майстор
1.Гипсокартон на конструкция е добро решение.Не забравяй вата и пароизолация.
2.Направи пода първо
3.За самият под :Най удачно решение е дюшеме- не вкарваш влага ,а и не увеличаваш мъртвото тегло на сградата.Разкови съществуващото,изчисти хубаво пръста.После инспектирай за повредени участъци по гредите.Импрегнирай гредите ,постави изолация от вата и нареди дющемето.После циклене и лак.
inah - помощник
ето още снимки

Прикачен файл

DSCN6267.JPG
DSCN6267.JPG (44.08 KиБ) Видяна 11471 пъти

Прикачен файл

DSCN6147.JPG
DSCN6147.JPG (51.47 KиБ) Видяна 11471 пъти

Прикачен файл

DSCN6161.JPG
качвам тази също, за да придобиете представа за пода, който е един и същ във всички стаи; различното е, че в едната е адски неравен
DSCN6161.JPG (56.02 KиБ) Видяна 11471 пъти

Прикачен файл

DSCN6295.JPG
DSCN6295.JPG (47.1 KиБ) Видяна 11471 пъти

Прикачен файл

DSCN6296.JPG
в едната страна гредите на тавана бяха почти изгнили и затова се наложи да слагаме нови почти изцяло; в другите части на къщата са запазени; искам и тук да попитам трябва ли да се прави нещо преди или след наковаването на летвите на каратавана
DSCN6296.JPG (54.6 KиБ) Видяна 11471 пъти
inah - помощник
какво означава ,, на конструкция'' и да импрегнирам гредите; също така какво да кажа като дойдат да ми сложат гипсокартона-че искам да има вата и пароизолация - т.е. ако им кажа така достатъчно ли е да ме разберат
2)а ако искаме да сложим ламиниран паркет /защото още спорим/пак ли така трябва да направим за пода
3)за дюшемето само изолация от вата ли трябва да се сложи или и още нещо
housedoktor написа:
1.Гипсокартон на конструкция е добро решение.Не забравяй вата и пароизолация.
2.Направи пода първо
3.За самият под :Най удачно решение е дюшеме- не вкарваш влага ,а и не увеличаваш мъртвото тегло на сградата.Разкови съществуващото,изчисти хубаво пръста.После инспектирай за повредени участъци по гредите.Импрегнирай гредите ,постави изолация от вата и нареди дющемето.После циклене и лак.
housedoktor - майстор
Ако не те разберат ,или кажат ,че няма нужда -направо им посочи вратата
Импрегнирането е против дървояд ,плесени и гъби по дървото
Ако искаш ламинат -редиш върху дюшемето без да го шлайфаш и лакираш,но при всички слу4ай напреко на дъските,без значение е правилото за посоката на редене и светлината.Под ламината подложка.Но на твое място не бих слагал ламинат върху естествено дърво.Изолация от вата е достатъчна за пода
Армагедон - специалист
Приятел, преди да започнеш каквото и да е си оправи покрива ( ако не си го отремонтирал вече ). Аз направих простотията, като го оставих за накрая и разбира се имах доста главоболия :datz: :datz: Пожелавам ти успех :o :o
inah - помощник
приятелка, моля:)-мислех, че си пролича от въпросите:)
покривът е готов; той беше отремонтиран преди 5-6 години, когато зидахме; сега сменяха само гредите и на места където комините или някои от нещата бяха прогнили и бяха станали течове /не че сега не тече/; преди няколко дена ми казаха, че е трябвало да накарам майсторите да наковат някаква мушама под керемидите, но вече е късно; сега остава да се донаковат летвите на каратавана и на другите стаи;
дали не може да ми отговорите и на въпросите свързани с гредите - тяхната обработка и изолация след това - как и с какво да го направя
друго което искам да попитам е: дали ако отвътре сложим гипскартон, а отвън направим някаква стандартна изолация плетарката няма да пострада - т.е. дали има опасност да се разруши /иначе на удар не помръдва, де:), въпреки паянтовия изглед
също така как точно и с какво да изолираме отвън-какво ще е най-добре в този случай
и още един въпрос на горния етаж мислим да качим малка тоалетна/баня - конструкцията ще позволи, защото зиданата част всъщност е издигната върху насип, но мен ме притесняват всички неща свързани с пара, влага и т.н. какво трябва да се направи в този случай- с какви материали да се направи
Армагедон написа:
Приятел, преди да започнеш каквото и да е си оправи покрива ( ако не си го отремонтирал вече ). Аз направих простотията, като го оставих за накрая и разбира се имах доста главоболия :datz: :datz: Пожелавам ти успех :o :o
housedoktor - майстор
Мила:) Колко много въпроси и колко много отговори има на тях във форума.Давай на малки порции ,че да е по-лесно смилаемо .Иначе трябва няколко стотин реда информация някой да ти напише.Цени времето на форумците ,както си ценила твоето ,когато не си разгледала интересуващите ти въпроси.
Ето има един вълшебен бутон "Търсене" задаваш импрегниране например ,следва клик и готово .Ако нещо специфично те тревожи-сподели го с нас тогава:) Относно плетарката обаче е слабо разисквано
inah - помощник
съжалявам, прочетох почти всичкото за къщите, кирпича и т.н, но аз нищо не разбирам от строителство и много от нещата не ми говорят нищо; а и все си мисля, че като е за конкретен случай и ще трябват конкретни насоки, затова питам - иначе ходя и разказвам на майсторите ,,а аз да ви кажа какво четох'' и те ме гледат като малоумна, а понеже аз не съм уверена и не мога да настоявам в исканията си към тях - и затова си мисля, че ако задам въпрос и получа конкретен отговор ще бъда конкретнат и с тях; не съм искала да ви отегчавам, просто търся начин да потвърдя това, което съм прочела и мисля да искам от тях; пак благодаря за инфото, де:)
housedoktor - майстор
Добре,а защо дублира темата?Нека някой от модераторите ги обедини.
  • 1
  • 2

Тема "Реставрация на стара къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: