• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Jacket - специалист
Оправих проблема, извинявам се за неудобството.
ArturDent - Почти Безобиден
Jacket написа:
Оправих проблема, извинявам се за неудобството.
Айде сега какво неудобство - направил си си труда, написал си програма, сложил си я, обноваваш я, отговаряш на въпроси.
Всичкото това безплатно!
KingLin - майстор
+1 за мнението на АртърДент
+100000000 за труда ти :)
но имам едно питане: как мога да подкарам монитора на 64 битово ХР ?
Jacket - специалист
Не би трябвало нещо да те спира и сега. Стига да имаш актуализиран .NET Framework.
А за извиняването, останало ми е малко изкривяване от предната работа :)
KingLin - майстор
Инсталирах версия 4 но ето какво съобщение ми вади сега:

Прикачен файл

FireMonitor.net.JPG
FireMonitor.net.JPG (13.38 KиБ) Видяна 6120 пъти
Jacket - специалист
Странно... по принцип приложението е правено за версия 2.0 на .Net за да е по-съвместимо със стари OS, някак си не ми се вярва да имаш 4, а да нямаш 2...
Можеш ли да отвориш "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework" (или където ти е инсталирано XP-то) и да ми кажеш какви директории има там?
Най-лесно ще стане от Start -> Run: cmd и после пишеш това:

Код: Избери всички

dir /B /L /A:D C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework

и копираш резултата.
Също имаш ли проблеми с други приложения на този компютър? Това по принцип ми изглежда като кофти инсталация на .net framework-а като цяло. Сигурен ли си че си свалил x64 версия, а не x86, макар че xp-то не би трябвало да ти даде да инсталираш различна...

Пробвай с тази инсталация, която е компилирана за версия 3.5:
http://jacket.megalan.bg/fmon/fmon_setup_dotnet_3.5.exe
KingLin - майстор
:respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt:
Всичко тръгна вече. Наистина проблема е бил в това че нямам инсталирана 3.5 на .NET
Сега обаче един последен въпрос :) :
Има ли вариант на един прозорец на Фмонитора да наблюдавам датчици свързани към отделни ПикоИП модули? Т.е. за всеки датчик да си настройвам към кое IP да се обръща програмката. Ако го направиш обещавам бутилка уиски или каквото ти е любимото питие почерпка :)
Jacket - специалист
Този въпрос го имаше и по-нагоре в темата... За целта ще трябва малко по-голяма преработка отколкото звучи. Не ми остава грам време да направя нещо по програмата от други ангажименти, а и вече нямам камина (преместих се на ТЕЦ), но ще видя... ако ми хрумне някакъв по-лесен начин да го направя, ще го има.
Само последно, с коя версия на програмата работиш в момента? Със старата, или с тази от горния линк?
Последна промяна от Jacket на пет авг 06, 2010 10:26 am, променено общо 1 път.
Jacket - специалист
pavelari написа:
Назъбването на графиките много ме дразнеше и го преодолях с кондензатори по 2.2 микрофарада 25V /електролитен/, поставенi на минуса и съответния вход /пин/. Резултата е графика като бръснач - а при промяна в температурата се вижда тенденция в правилната посока без фалшиви отклонения. Причината за "зъбери" при мен бе факта, че ползвам почти половината входо-изходи на пикото и имаше доста паразитни и уравнителни тоци. Все пак платката е прекалено миниатюрна за възможностите си :)
Този пост е доста полезен :) Имам доста датчици при мен, които се "зъбят", някои повече, някои по-малко, така че ще пробвам твоя метод. Случайно да си виждал отклонение от реалната стойност заради кондензатора?
KingLin - майстор
Да, пак аз го бях задал въпроса :)
А иначе в момента съм с версията от последния линк който ми даде вчера и за сега не виждам никакъв проблем ако това искаш да ме питаш. Тествах алармата и предупреждението вече :)
А относно тестовете съм насреща по всяко време, ако мога с нещо да помагам само кажи.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 37

Тема "Температурен мониторинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: