Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
stanislav_stilianov - помощник
Изображение
Няма да е правоъгълник. Преди бях с кабина 90х90, а с тази конструкция излизам доста от очертанията й.
Колега ШОП, и аз бих искал да си я обособя с гипс картон, но уви мястото е такова, че не позволява.
Няма ли майстори от Варна? Започнах да се отчайвам...
шоп - майстор
:-) Това вече е друга бира:-))) Даже ще се получи доста раздижено според мен.

защо паравана не си го поръчаш при дограмаджии от Ал или ПВЦ и после не си го монтираш сам?
шоп написа:
:-) Това вече е друга бира:-))) Даже ще се получи доста раздижено според мен.

защо паравана не си го поръчаш при дограмаджии от Ал или ПВЦ и после не си го монтираш сам?
Няма нищо по- хубаво от самостоятелно свършената работа, но уви съм с две леви ръце.
Между другото в Практикер видях, че продават ПВЦ плоскости /приличат на велпапе/. Има ги в различни цветове и страшно много ми допаднаха. Според вас дали ще може да се спретне параванче от нещо подобно? Може да бъде и без отваряема част. В такъв случай на мястото на вратичката ще сложа перде или нещо такова. Какво мислите?
mim - специалист
тази нишичка, където са 50-те см как ще я ползваш, че не си довършиш дългата преграда до стената
и без това ъгълът не е прав и ще има проблеми с него, от какъвто и материал да се изпълни

или 90 градуса от стената до дългата преграда, тогава идва тъп ъгъл, доста по-лесен за изпълнение
mim написа:
тази нишичка, където са 50-те см как ще я ползваш, че не си довършиш дългата преграда до стената
и без това ъгълът не е прав и ще има проблеми с него, от какъвто и материал да се изпълни

или 90 градуса от стената до дългата преграда, тогава идва тъп ъгъл, доста по-лесен за изпълнение
Надявам се, че с тази снимка ще отговоря на въпроса ти: Изображение
Въпреки това ще си взема поука и ще спазя ъгъла на плочките. Мисля, че може да се получи и ъгъл като този: Изображение
Все още събирам оферти за изпълнител!!!
mim - специалист
имах предвид този ъгъл, защото там мястото е неизползваемо
иначе да, заради мивката не може да завърши до стената

Прикачен файл

019965975.jpg
019965975.jpg (39.42 KиБ) Видяна 4211 пъти
шоп - майстор
Мивката може да опре в стената ако тя не е прозрачна:-(

В посоченият вариант аз бих заложил дори мивката да опира в 3 стени. Гръб-ляво-дясно. олучава се П образ. Ако останат малки разтояния се получава мухъл, мърсотия и трудно почистване.
dito - специалист
Както го е нарисувала Мим, изглежда по-добре. Ше избегнеш един остър ъгъл, който ще се чудиш как да почистваш, ще ти излезе по-къс (по-евтин) паравана и ще имаш малко по-голямо пространство в кабината. Определено съм за няйния вариант, дори щях да ти го предлагам, ако не ме беше изпреварила :lol:
Може и така, ако ти е проблем нивелацията...: Изображение

Тема "Търся решение за проблем в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: