Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Elinka - специалист
Вчера си купих наколко летни хризантеми. Но , чак сега се замислих- ще издържат ли зимата на открито? Имам летни димитровчета / пак си е хризнатема/ и нищо им няма на двора, но тези ... Чудя се да ги садя ли в градината или в по-големи саксии. :?
Synthy - специалист
При мен хризантемите зимуват без да загинат. На пролет се раззеленяват и след това цъфтят. Ама не знам какви са (летни или някакви други).
GEORGI5959 - специалист
Хризантемите ще издържат през зимата на открито. Те виреят при същите условия като останалите. Разликата е в това, че летните цъфтят точно сега, през лятото. Останалите цъфтят късно на есен по Димитров ден, за това народното им наименование е "димитровчета".
Сади ги смело на открито.
Elinka - специалист
Ще ги садя , ако оцелеят - добре, ако не другата година - нови. Сетих се сутринта, че баба ми имаше саксии с есенни хризантеми , прибираше ги вътре през зимата и това ми даде повод да се замисля за оцеляването на летните.
GEORGI5959 - специалист
Това със саксиите на баба ти е друг въпрос. Не е свързано с оцеляването през зимата. Ако пък при вас зимата е много люта и безснежна, тогава за всеки случай понатрупай върху туфите по малко тор, пясък, стърготини, пръст или каквото имаш там и резултата ще е окей.
Elinka - специалист
Хризантемите се прихванаха ,но... Моя съседка си е купила миналата година същите от Кауфланд / аз също ги купих от там /. Миналото лято , след засаждането, са цъфтяли през лятото. Това лято нямат цвят. В момента приличат на димитровчета и по всяка вероятност ще цъфнат след около месец. Може би са форсирани за продажба димитровчета, независимо , че на етикета пише - лятна хризантема. Ако някой си купува от Кауфланд хризантеми , нека го има впредвид това обстоятелство.

Тема "Летни хризантеми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: