Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
Още по опасно става когато нулата ти дава лоша връзка например на стълба тогава цялата нула на сградата може да мине през кабелите на някой бойлер и тръбите към земя. Резултата може да е дори стопени кабели не само меки връзки ако ги има.
gtg1977 - специалист
Друг ефикасен метод е заземлението.Няколко заземителни кола,с проводник към нулевата шина и готово.А колкото до бойлера-никакво прекъсване на нулата от ключове,бойлерни табла и прочие.Меките връзки са нож с две остриета.Колкото са удобни за работа,толкова и бели могат да ти направят.При загубване на нулата,те стават като проводник-дават нула на бойлера от тръбите на водопровода.За мен най-добре е вместо меки връзки,да се слагат тръби от полипропилен.
mirk - майстор
Обаче заземителите да са към главното табло, ане някъде локални че тогава стават същите мизерии като с меките връзки.

Аз им слагам тръби PEX/AL/PEX и съм много доволен. Лесно се работи и могат да се монтират и демонтират многократно при ремонт на бойлера.
8180 - майстор
Без да съм практик в тази област, мисля че влязохте в сферата на "градските легенди".
Хайде, моля всеки, който си вярва на случките, да драсне по една схемичка, да ни поясни за какво иде реч - ключове, меки връзки, допълнително заземяване, съседни бойлери, стълбове, дървета и т.н.
Продължавам да вярвам, че АКО се спазят правилата, легендите отпадат.
Не е шега работата.
ArturDent - Почти Безобиден
8180 написа:
Не е шега работата.
Когато започнах да пиша в този форум - във всеки пост за бойлер пишех.
"Тока е гадно нещо, особено ако си гол, мокър и заземен."
moimoimoi - майстор
Мисля че на някой от по горе пишещите колеги не са наясно че от няколко години в българия ел.инсталациийте са задължително трипроводни-фаза,нула ии земно, така даже и да ти прекъсне нулата -проблеми няма,само бойлера ще спре да работи и съответно ще се търси повредата
друг ефикасен метод за предпазване от последиците на прекъснала нула е използването на ДТЗ :lol:
дори и да е двупроводна инсталацията е добре да има и земно вързано към нулата
John - специалист
Извинявай ,за репликата,ама в България болшинството живее в стари жилища с двупроводна инсталация.И повечето от тия хора не знаят какво е ДТЗ /а,и дали могат да си го позволят/,така че тази тема не е безсмислена.Поздрави и извинявай ако,има нещо.
fikata - майстор
moimoimoi написа:
Мисля че на някой от по горе пишещите колеги не са наясно че от няколко години в българия ел.инсталациийте са задължително трипроводни-фаза,нула ии земно, така даже и да ти прекъсне нулата -проблеми няма,само бойлера ще спре да работи и съответно ще се търси повредата
друг ефикасен метод за предпазване от последиците на прекъснала нула е използването на ДТЗ :lol:
дори и да е двупроводна инсталацията е добре да има и земно вързано към нулата
Кво викаш от няколко години всички българи вече живеят с трипроводни инсталации /щото е задължително в "българия"/и ДТЗ ги пази..
И празни приказки се пишат и "от по горе пишещите колеги не са наясно"
:?
moimoimoi - майстор
a, не съм имал предвит теб де :prost:
fikata - майстор
Поздрави на Карандила !
:-D

Тема "Спад на напрежението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: