Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
krasimir.iankow - напреднал
построих нова къща ,намерих от приятел дър.каси със прозорци ,коитоса точно по проект за къщата, но не знам как да ги сложа! очаквам предложения за монтаж на касите. Благодаря предварително!
EDI - майстор
Правиш си дървени ками, слагаш прозореца на мястото му, с камите го нивелираш в двете равнини, пълниш с пяна.Ако искаш, можеш да сложиш и дюбели в касите, но може и без тях.
за камите разбрах, но ме интересува къде точно да сложа касата-какъв перваз трябва да остане отвън и от вътре , като разстояние.
ArturDent - Почти Безобиден
По принцип се слагат на мястото където е средната температура между вътрешната и външната. Демек, ако нямаш изолация - по средата. Ако имаш - малко по-навън.
На практика - слагай там където ти е кеф и искаш да имаш перваз. Питай жената от коя страна иска да си слага цветенцата и това е.
трябва ли да махна рамките със стъклата преди да сложа пяната, тъи като съм чувал, че ако не ги махна могат да се деформират и да се счупят стъклата.
ArturDent - Почти Безобиден
:shock: :shock: :shock:
То ако се счупят стъклата, от деформация, няма да можеш да затвориш прозореца после.
Прозорците се махат за да може да се работи по-лесно - по малко тежи ;)
И внимателно с пяната - не слагай много.
шоп - майстор
Здравейте,
според мен докато трае монтажа махни рамките със стъклата за да не ти тежат, пречат и да не ги счупиш. При опенването обаче ги скожи, а ако те е страх от подаване на касата я укрепи стабилно с временни разпънки. Дървени, метални...каквото намериш
stenmark - специалист
Колегите монтират така:Махни крилата на прозорците ,след това с помоща на камите нивелирай, там където дюбловаш само там опени така касата ще е се стабилизирала после сложи крилата и опени навсъкъде.Ако не е дюбловано можеш при обилно пеносване да свиеш касата!

Тема "поставяне на дър.каса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: