• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dankg - специалист
Vladimir GG написа:
Да - с някои малки коментари.

Дюбелите ги слагаш в дупка на пода и в тях завинтваш винтове,
с които закрепваш чинията. Вървят си в комплектче за кенефи.

Продават гумени подложки, слагат се между пода и чинията.
Приличат на гарнитури за двигател малко.
Аз използвах такава - левче струва - само виж верния размер и форма.

Силиконите са различни - трябва ти за санитария.

Не мога да си представя, че ще ти се изхлузи гофринатата тръба,
но пък и малко презастраховане не пречи.

Успех.
Мерси за предложението за оплътнението, което прилича на гарнитура, ще вида дали има в бликолаж или практикер.
Според теб и останалите разбира се по добър вариянт ли е с това гумено оплътнение или както колегата по-горе ми е писал да сложя силикон отдолу на чинията и да изчакам леко да засъхне?
Силикон взех днес на церезит безцветен санитарен-антибактериален 6 лв. от бриколаж и гофрирана тръба италианска 14 лева практикер

П.С. Поставих чинията на мястото което съм решил само да видя как ще се позиционира и наистина има много малко клатушкане на чинията, т.е. както е писал колегата по-горе има лека неравност в мм. на плочките, която със сигурност ще оказва по-голям натиск на определена част от някоя от плочките и вероятността да се спука я има.
шоп - майстор
MamaMy написа:
Обърна чинията на обратно, забърка теракол и я запълни и заравни отдолу. Тя си е с задно отичане. Така запуши и дупките за дюбелите. Сега ще трябва да ги пробивам отново.

малеееееееееее за такъв монтаж не бях и сънувал. Този майстор ти е преебал чинията:-(
jekasus - майстор
шоп написа:
MamaMy написа:
Обърна чинията на обратно, забърка теракол и я запълни и заравни отдолу. Тя си е с задно отичане. Така запуши и дупките за дюбелите. Сега ще трябва да ги пробивам отново.

малеееееееееее за такъв монтаж не бях и сънувал. Този майстор ти е преебал чинията:-(
Това е стара технология :-D
шоп - майстор
:-D :-D :-D
добре, че не съм от тази школа:-)

Бах мааму едни дюбели за такъв монтаж за 2 лв и един силикон за 5 лв...
Vladimir GG - напреднал
@ dankg

Ако още не си финализирал - би могъл да обърнеш гърнето с с краката нагоре (внимателно) и с един лист хартия - опаковка примерно - с молив да прерисуваш стъпалото.

Тези гарнитури ги продават навсякъде почти.
Можеш да ползваш наразяна вътрешна гума от ... каквото се сетиш.

Като придобиеш вярната гарнитура - ако ще я лепиш със силикон, което обкновено не е необходимо - изчакай да позасъхне - пързаля се зверски иначе.

Ако гърнето се клатушка - стабилизирай го с клинчета, гума или каквото искаш.

@ MamaMy
MamaMy написа:
... Обърна чинията на обратно, забърка теракол и я запълни и заравни отдолу ...
Леле, май по-добре нищо да не казвам.
Това ми намалява възможността да се учудвам от разни неща - вярвам, че разбирате всички.
Йорданов2 - специалист
За дюбелите към тоалетните чинии - те не се забиват в пода, а минават през тоалетната чиния и чак тогава в пода. Това първо. Второ, не във всички плочки може да се пробие дупка 8 мм без да се пукне или счупи. Та ако са ти порцеланови плочките, по-добре си викни майстор, за да не ти излезе по-скъпо.
MamaMy - майстор
Благодаря ви за ценните съвети. Относно лепенето на моята чиния, ясно, че е пълна простотия. Щом аз го разбрах в момента в който го видях :-D . Относно пробиването на дупките в плочките, пробивал съм доста плочки. Използвам съвсем малко чукче и стоманено пиронче и изчуквам внимателно кръгче в емайла където ще се прави отвора. После пробивам почти без натиск, на ниски обороти и без вибрации. Чак след като мина плочката, пускам удара на дрелката.
dankg - специалист
Vladimir GG написа:
@ dankg

Ако още не си финализирал - би могъл да обърнеш гърнето с с краката нагоре (внимателно) и с един лист хартия - опаковка примерно - с молив да прерисуваш стъпалото.

Тези гарнитури ги продават навсякъде почти.
Можеш да ползваш наразяна вътрешна гума от ... каквото се сетиш.

Като придобиеш вярната гарнитура - ако ще я лепиш със силикон, което обкновено не е необходимо - изчакай да позасъхне - пързаля се зверски иначе.

Ако гърнето се клатушка - стабилизирай го с клинчета, гума или каквото искаш.
Все още не съм финализирал, чаках да прочета и вашите мнения, но днес ще отида да купя една такава гарнитура и ще преценя на място какво да правя. Ако изникне някакъв въпрос ще пиша, а ако се справя отново ще пиша
dankg - специалист
Йорданов2 написа:
За дюбелите към тоалетните чинии - те не се забиват в пода, а минават през тоалетната чиния и чак тогава в пода. Това първо. Второ, не във всички плочки може да се пробие дупка 8 мм без да се пукне или счупи. Та ако са ти порцеланови плочките, по-добре си викни майстор, за да не ти излезе по-скъпо.
Това не го знае, че трябва след като се пробият дупките в пода /плочките/, дюбелите трябва да минат през тоалетната чиния и след това в дупките. Аз направо мислехда ги сложа в дупките. Опа тука има една подробност за моята чиния че дупките на чинията са вертикални и има по една г-образна шина, която прикрепя чинията към пода. Чинията е на Видима и е модел V-syle, някаква нова -http://vidima.bg/index.php?option=com_v ... &Itemid=66
chapara - майстор
Мамма миа,човек ,може да се начете на всякакъв вид глупости тука :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "поставяне на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: