• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zingiber - напреднал
Дайте ми акъл,моля.Според Закона за узаконяване на парцел в града последния трябва да е най-малко 300 метра и с ЛИЦЕ 14 МЕТРА.Мисля да купя парче от един парцел,но лицето му е по-малко от 14 метра.Кварталът е без регулация.Въпросът ми е-да купя ли парцела?Има ли шанс при минаване на регулация в квартала парцелът да се узакони,тъй като е в заварено положение? :) Е, те т`ва,последното,ние бугарите най го любиме...
ArturDent - Почти Безобиден
zingiber написа:
Мисля да купя парче от един парцел,но лицето му е по-малко от 14 метра.
Ами парче от парцел - тогава ти ставаш съсобственик на целия парцел. За всяко едно нещо което ще правиш ще трябва да искаш съгласието на другите съсобственици. И когато те правят нещо (строеж) ще трябва да искат твоето съгласие.
Нали си чувал за идеални части ! Абе ставате ортаци на целия парцел. Всеки може да влиза в "часта" на другия и т.н.
Щом няма необходимото лице и квадратура - не може да се раздели на идеални части, по никакъв законен начин. Няма заварени положения и т.н. - щом до сега юридически парцела е един - такъв и ще остане.
Орташка работа!

П.П. Пишеш, че не е в регулация - тогава с какъв статут е парцела - земеделска земя? Тогава тия 300 кв.м. стават 600 кв.м.

Я първо напиши - един парцел ли е или част от парцел (по документи). Какъв е статута УПИ или ПИ и за какви цели може да се ползва - пише го на скицата.
Svilen22 - специалист
Артур е прав.
Дай повече подробности около парцела, статута/ предназначението/ на земята и тогава можем да коментираме и помогнем. Аз скоро минах процедура по промяна предназначението на земеделска земя и ми е прясно още. А за ортаклъка.....има начин за "фиктивна" делба , чрез нотариално заверена декларация за ползване / аз ползвам лявото ти ползваш дясното и така/ :) . Но при всикчки положения ставаш съсобственик.
Поздрави!
ArturDent - Почти Безобиден
Svilen22 написа:
... чрез нотариално заверена декларация за ползване / аз ползвам лявото ти ползваш дясното и така/
Добре, ама това има смисъл само ако ще гледаш лозе или домати. Абе мижи да те лажем.

За следните неща ще ти трябва разрешението на съсобствениците:
- смяна на предназначение
- разрешително за строеж
- строеж
- даване под наем
- продажба (трябва първо да го предложиш на съсобствениците)
- ... за всичко, за което се изготвя документ...

Пак казвам орташка работа!
zingiber - напреднал
АААА-Не!Съсобственик пак-не!Сърбал съм я тая попара.Изобщо няма да се заемам.Благодаря,момчета. :?
  • 1
  • 2

Тема "Питане за процедура по документация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: