• 1
  • 2
Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
inspo - майстор
Здравейте, имам няколко въпроса свързани с въпросната радиостанция .
Някой знае ли каква и е батерията, по точно на колко волта?
Какъв е този канал 219 и става ли да се подкара на друга честота ?

Прикачен файл

SS850195 [].JPG
SS850195 [].JPG (120.86 KиБ) Видяна 5343 пъти

Прикачен файл

SS850196 [].JPG
SS850196 [].JPG (105.91 KиБ) Видяна 5343 пъти

Прикачен файл

SS850197 [].JPG
SS850197 [].JPG (61.51 KиБ) Видяна 5343 пъти
torbalan - Дървен философ
прилича на едновремешните полицейски радиостанции...

само една надали ще ти върши работа :)

подкарване на друга честота - само с разглабяне и пренастройване :)
според мен няма да е лесно...
bycec - специалист
Радиостанцията работи в 50Мхц-я диапазон , но точната честотана която
работи не мога да кажа. Канала се задава с кварцове- по един за приемник и предавател. Монтажа е на ниниатюрни платки, които са поместени в метални екрани и всичко е залято с лак, като не е жален материал.
Батерията е 12в/220мАч-никел/кадмий(някъде ми се търкалят екземпляри от 80те години).
На времето тези р/ст са се ползвали от ведомствените охрани и ДОТ.
boltik - специалист
С такива на времето работеха в полицията,жепето,пожарната и др.Бажанак ми беше по подръжката в жепето и от него знам че не са цвете.Тези жепейските работеха на по-висока честота от радиолюбителските на 144 мнц.И зтова се търсеха че по лесно се пренастройваха.
inspo - майстор
Благодаря за отговорите.
desem - специалист
По-добре я хвърли и си вземи нещо работещо на свободен режим (но то зависи и защо ти трябва радиото).
Току виж се набъркаш някъде, където не трябва и има да те размотават (я си попаднал на някоя полицейска честота, я смутиш някой, който си плаща за f)
Това нещо по всяка вероятност работи с 25 kHz лента, а вече "страндарта" е 12,5 kHz
dtmf - специалист
desem написа:
По-добре я хвърли и си вземи нещо работещо на свободен режим (но то зависи и защо ти трябва радиото).
Току виж се набъркаш някъде, където не трябва и има да те размотават (я си попаднал на някоя полицейска честота, я смутиш някой, който си плаща за f)
Това нещо по всяка вероятност работи с 25 kHz лента, а вече "страндарта" е 12,5 kHz
Подкрепям идеята да я хвърли в коша.Помня че имаше не лош микрофон който може да се използва евентуално за нещо друго.
ditronix - специалист
Станцията си е много хубава,само дето няма от де да намери батерия.И му трябва още една,за да може да я ползва.Проблемите в тези станции в 90% от случаите бяха в антените-калпаво направени.Не виждам защо трябва да я хвърля,след време някой вероятно ще писне,че търси такава за колекцията си.А,да,станцията не е полицейска,а милиционерска! :lol: :lol: :lol:
ieiei - специалист
Ще ползвам темата да питам ,уоки токи (FX 22 PMR) играчки подлежат ли на ремонт
(едната не предава).И ако знае някой севиз в София :?
новия12 - специалист
27 мегахерцова е - правена е в гоце делчев . 12волтова е . там по тия години правеха и ЛЕНовете 150 и АСКИ антените. на мобилните като тази- честотите се сменят с кварцове на приемника и предавателя а на ЛЕНовете с диодни реики. полицейските са на горния банд 150.. :)
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за стара радиостанция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: