• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за дърводелството
svetliopi44 - Чирак...
Аз пък на първата ми кухня сложих първо обикновена плоскост ПДЧ след което захванах термоплота върху нея (уж за по-здраво ...) смятай какво рязане падна ... :lol: но пък наистина стана бетон...
solo5 - майстор
shadowman написа:
С мивката има май някакъв кориоз. Тия що са дупнали надписа Тека при положение, че надписа трябва да е към човека. С този плот ще берете ядове. Ще се надуе за кратко време, самото покритие пропуска вода а да не говорим за мястото където е кантиран.
Когато я купувах видях, че отворът за дозатора на течния сапун се пада върху надписа Тека и щеше да я връщам, даже говорихме с представителството им но се оказа че надписа странно за мен се намира на това неподходящо място
На всичко отгоре е завъртян обратно и си помислих, че има грешка.
Но ако се завърти мивката обратно преливника идва отпред, така че се отказах да им я връщам
Явно има някаква технологична грешка с щамповането :?
P.S. защо мислиш, че плотът ще се надуе? аз го взех за нормален плот от Салекс и се надявам да няма проблеми
Въпреки, че лесно мога да го сменя, тъй като е захванат с планки, но не ми се дават 130лв скоро пак :|
шоп написа:
solo5, ти си наложил плота, намерил си мястото на мивката, изрязал си, монтирал си я и тогава си върнал плота на място. Така ли е?
Начертах отворът за мивката преди да е захванат плотът, но не заради самият монтаж, а за да почистя по-лесно :lol:
Иначе и аз се гърбих в шкафа като вас, но това е заради планките
Мивката ми е много дълбока и голяма и щеше да ми е трудно да хвана плота с планки за гърба и страниците :?
shadowman - майстор
Може да е грешката в моя телевизор, видя ми се че е от обикновенно ПДЧ (двойно и кантирано с широк кант). Наскоро монтирах тека и я сложих както трябва и наистина преливника дойде отпред, но май при тях са така (или при определени модели, ето и самата мивка и както виждаш няма начин да се обърне.

Шоп, напасваш плота, влизаш в шкафа и бележиш до къде опират страниците на шкафа, обръщаш плота и режеш от към гърба (аз така правя), но зависи с какъв нож (за зегето) ще използваш. Аз от доста време вече не позлвам зеге за рязане на мивката (с изключение на заоблени и кръгли мивки), мелкам ги с ръчния циркуляр.
solo5 - майстор
shadowman написа:
Може да е грешката в моя телевизор, видя ми се че е от обикновенно ПДЧ (двойно и кантирано с широк кант). Н
не е двойно ПДЧ, а термоплот :partyman:
шоп - майстор
shadowman, това което казваш е най-логично:-)
Изглежда аз досега с тези 5-6 мивки съм се мъчил доста.
Иначе нямам ръчен циркуляр, а и съм фен на кръглите мивки и използвам само зеге.
miliad - майстор
Не виждам защо при монтаж на мивка се налага да режете и укрепващите парчета. На шкаф за мивка аз винаги ги монтирам с лицето напред, а не с канта. Даже предната ми е 12-15 см широка за да скрие коритото на мивката.
шоп - майстор
miliad, с каква цел монтираш укрешващите горни елементи на шкафа за мивката изправени? Само за да спестиш зарязването ли?
А как монтираш плота?
miliad - майстор
1.Спестявам изрязването и запазвам здравината/ако изрежеш тази бленда и от нея останат само 2-3см тя вече лесно може да се пречупи/.
2.Естетика/като отвориш шкафа не се вижда коритото на мивката/.
*ако шкафа е краен-монтирам плота с ъглови планки от едната страна, ако е среден- за двата съседни, ако е дълъг-пак с планка по средата.
* трябва да се предвиди и горната панта да се монтира по ниско.
solo5 - майстор
miliad написа:
Не виждам защо при монтаж на мивка се налага да режете и укрепващите парчета. На шкаф за мивка аз винаги ги монтирам с лицето напред, а не с канта. Даже предната ми е 12-15 см широка за да скрие коритото на мивката.
за какви укрепващи парчета говориш? :?
ако говориш за разпънките, аз нямам такива :lol:
но е добре да не се вижда мивката, може да хвана едно парче с планки отвътре :roll:
шоп - майстор
solo5, точно за тях говориме:-)

miliad, има доста логика в това което казваш ти. Ти и задната бленда (разпънка) монтираш така?

Живот и здраве догодина ще ми се налага пак да правя едно обзавеждане на двустаен и мисля да опитам този нов за мен начин на сглобяване.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Направа на кухненско и няколко гардеробчета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: