Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
solo5 - майстор
Имам мивка TEKA EBRO 1С, но нещо я закъсах с монтажа :?
Някой може ли да помогне със съвет? :roll:

В момента към преливника е свързан един накраник, но не знам как да свържа преливника със сифона
Изображение

Това са останалите чаркалъци
Изображение
Любо - специалист
Здр
Преливника се свързва в това с по тъмната пласмаса където е най- горе Значи дългия маркуч от долната ти снимка- единия край е към мивката другия на малкия отвор най-отгоре.
Другата част която е с малкото пишле е за мръсната вода от миална или пералня /ако нямаш друг мръсен канал изведен някъде по стените/
Така мисля , но изчакай няколко отговора все пак има по компетентни от мен не съм вик спец голям. Моята е така но нямам преливник, а отгоре по скоро се води отцедител мивката ми е с крило отсрани но мисля че е все едно и също като изводи. Успех
solo5 - майстор
И аз така мисля, че горе се свързва преливника, а долу се свързва към мръсния канал.
Но остават чаркалъци и се чудех за какво да ги ползвам :?
Явно не всичко ще ми трябва от окомплектовката :roll:

P.S. Интересно ми е тази джаджа с малката решетка за какво се ползва :?
svetliopi44 - Чирак...
solo5 написа:

P.S. Интересно ми е тази джаджа с малката решетка за какво се ползва :?

Пак за преливник ,но за мивка която има само дупка ... на всякъде слагат стандартни връзки и в повечето случай остават чаркаляци... :)
mitaka_vk - специалист
Това с малката решетчица е за допълнителна мивка, от тези малките които се водят отцедник.
solo5 - майстор
Да разбирам, че окомплектовката е стандартна, а не е точна за моята мивка :?

P.S. мисля да звънна на teka.bg :roll:
solo5 - майстор
Тъмносивата тънка гофрирана тръба се свързва с преливника, а другият и край влиза в горният отвор на сифона
За долният отвор на софона мисля да закупя гофрирана тръба ф40 от едната страна и ф50 от другата
трябва ми и една тръба ф50 около 25-30cm с която да изведа мръсния канал малко по-високо
оттам с гофрето ф40 към ф50 става песен
ако няма гофре ф40 към ф50 мога и с един редуктор ф50 към ф40 долу към кахализацията, а гофрето към него да ф40 от двата края
... сега остава да отида по магазините да видя какво предлагат :roll:

P.S. На teka.bg им писах сутринта и досега нямам отговор :?
... мисля че ще се оправя и без тях :-D

P.S. 2 Днес ми звъннаха от teka.bg и останах много доволен от съпорта им, но за съжаление вече се бях справил с монтажа :-D

Тема "Помощ за свързване на мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: