• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Гост
Здравейте, сменям си плочките и теракота в банята, но преди това трябва да махна старите. Досега с чук и длето и малко с помощта на ударна бормашина успях да сваля около 2 кв. Но става много бавно и трудно. Въпросът ми е има ли по-лесен начин
EDI - майстор
Има два начина :lol: Вземаш един къртач БОШ под наем, слагаш накрайник длето и започваш да събаряш - става бързо.Другия начин е да вземеш под наем един ром, даваш му секач и той започва - става малко по-бавно. :D :D :D
Osiris - специалист
3 ти начин вземаш теракол флекс и залепваш прочка върху плочка
за бош не занам но малкия перфоратор на Kress ги свяля всеедно че само са наредени без лепило :oops:
Гост
Благодаря, а накой знае ли къде в Пловдив дават такива машинки под наем
Osiris - специалист
А защо държиш да ги сваляш ако не правиш нищо но стените под тях няма смисъл
Гост
Защото трябва да сменям водопровода и канала
Osiris - специалист
Вземи си къртач под наем виж къде ще минават тръбите и прави канали само там да сваляш всичко и да изравняш после и да лепиш плочки ми се струва излишна хамалогия особено като старата плочка е добре залепена
от друга страна всяко помещение си има особености ако смяташ че старите са криви или нещо не е наред по добре е да се свали правиш ВИК измазваш и лепиш :wink:
ППП
Osiris написа:
Вземи си къртач под наем виж къде ще минават тръбите и прави канали само там да сваляш всичко и да изравняш после и да лепиш плочки ми се струва излишна хамалогия особено като старата плочка е добре залепена
от друга страна всяко помещение си има особености ако смяташ че старите са криви или нещо не е наред по добре е да се свали правиш ВИК измазваш и лепиш :wink:
Не разбрх след разбиването само за ВиК-то и остатъка от плочки /здраво залепени, равни/ може ли да се залепят отгоре нови плочки?!
EDI - майстор
Може и върху старите с теракол флекс.
Гост
няма ли да паднат нали старите са гладки..?? трябва ли предварително да надрасквам емайла им.?
  • 1
  • 2

Тема "Как се свалят плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: