• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pif4o - специалист
Здравеите имам един дедо малко вехтошар си пада и все мъкне от някъде по некоя вехторя, последно вчера един комшия му дал една пералня перла 05 докато се усетя и я беше разнибитил за вторични, жалко имаше ценни неща.
Успях обаче да докопам ел мотора които видимо е здрав обаче към него водят 6 кабела, някои можели да ми каже към кои кабел като подам напрежение какво ще прави мотора. Разбира се не искам всичко на готово и се поразрових тук там преди да моля за помощ но намерих само схеми на пералнята и връзките към мотора ама към коя клема какво става когато се подаде ток не разбирам чак толкова. Разбирам че работи на няколко скорости сигурно може да работи и в двете посоки, сигурно и определена комбинация от клеми пък служи за високи обороти, за сега просто гадая, с ваша помощ може и да наредя пъзела Прилагам една схемичка за да ви е по прегледно ако може по нея спрямо всеки извод да кажете какво се случва. същ така знам че трябва към мотора да има кондензатор, тои все още е на лице ама и него незнам къде тряя да е вързан

Прикачен файл

att-43b1cc6ab37b905.gif
att-43b1cc6ab37b905.gif (76.48 KиБ) Видяна 10150 пъти
moimoimoi - майстор
в форума има 24 теми за перла според търсачката
ето една за мотора http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 5%F0%EB%E0
ама тоя матор за нищо друго не става да знаеш :lol:
pif4o - специалист
верно ли , аз нямам идея з ако мога го ползвам ама се щеше да се намери да върти нещо :-D я колелото на късмета я некое воденично колело :)
moimoimoi - майстор
тоя мотор няма перка--т.е. няма добро охлаждане
желателно е ако върви по продължително да е на малката скорост
petromaniq - специалист
Той мотора си има перка (даже 2 на ротора), ама не е закрит тип и някой наистина може да си намери късмета с него. Освен това може да върти в 2 посоки само на бавната скорост.
crez - майстор
От такъв двигател съм виждал напраневен лентов трион. На бавните обороти върти ексцентрик на който е фиксирано парче трион или листче от лък за рязане на шпертплат, а другият край е захванат за листов ресор. През средата е плота. От листов материал могат да се изрязват доста интересни неща.
pif4o - специалист
ша взема да го засиля в раздел продава някои все ша му намери мястото :)
petromaniq - специалист
Ако имаше мераклии-досега да са ти го поискали :lol: . Не забравяй в обявата да напишеш префикса от табелката, че има 2 вида - да не въртиш колелото на късмета, като не пасне на потребителя.
pif4o - специалист
:-D хахах прав си ама бях намислил направо да постна снимка на табелката :)
sian - специалист
На бързи обороти не ставали за косачка-количка?
  • 1
  • 2

Тема "Как мога за ползвам мотор от пералня Перла 05" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: