• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
tottenham - специалист
мисля да си сглобя сам първия ми шкаф - двукрилен . проблема ми е, че не знам на какво отстояние от ръба да пробия гнездата за пантите? дали няма някакви шаблони за пантите по магазините? пантите са на ФЕРАРИ. едното ми крило на шкафа е 180*63 см. затова съм предвидил по 4 панти за него, достатъчни ли са? има ли и значение разстоянието между пантите във вертикала?
за сглобката бихте ли ми казали какви винтове (с какви размери) да използвам? плосткостите са 18 мм.
rosso m - специалист
От канта до центара дупката 22.5мм ако пантата е 35мм.Достатачно са 4 панти няма значение къде ще ги сложиш само да не се засекът с някой рафт за винтовете 3.5/18
tottenham - специалист
нещо този размер на винтовете ... си се объркал? как ще сглобявам плосткости 18мм с винт 3.5*18?
EDI - майстор
Главата на винта не се изравнява с плоскостта, няма да излезе от другата страна, а остава по-високо, когато се пристегне в отвора на пантата.
miliad - майстор
евровинт/конфирмат/ 5х50 или винт за дърво 4х50
rum_sz - специалист
miliad написа:
евровинт/конфирмат/ 5х50 или винт за дърво 4х50

А как става това с тези внтове ,ако може и снимка да покажеш.
solo5 - майстор
tottenham написа:
за сглобката бихте ли ми казали какви винтове (с какви размери) да използвам? плосткостите са 18 мм.
за сглобката става добре с 3,5х50мм (аз ги правих с 4х60мм, но няма смисъл и има опаснот от спукване), а за пантите с 3,5х16мм
rosso m - специалист
tottenham написа:
нещо този размер на винтовете ... си се объркал? как ще сглобявам плосткости 18мм с винт 3.5*18?
А ти не питаш ли за пантите :?
tottenham - специалист
извинявай, но съм те подвел имах предвид не пантите, а сглобките на останалите детаили - станици, дъно, таван и т.н.
miliad - майстор
на Соло винтовете са добри като размер. С 3,5х50 може да не разпробиваш предварително, но тогава има опасност да превърти или да спукаш плоскост ако е навит много в края. За конфирмата има много информация във форума, пробвай бутона "търсене".
  • 1
  • 2

Тема "място на гнезда за панти?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: