• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Всички въпроси за вилата.
hristomirov - специалист
makaveli61671 написа:
Поздравления за проекта, наистина много хубаво се е получило, а дори не е и завършено още... аз искам да попитам с какво си обработил дървото за мостчето?
Мостчето или пунтончето,както аз му казвам е направено от обикновенни кофражни дъски,обработени с ъглошлайф с диск с шкурка и след това лак за паркет(двукомпонентен),заради постоянното му излагане на климатични условия.Всъщност всяко дърво по вилата ,което съм обработвал е по направено този начин но с различни лакове.
hristomirov - специалист
_Любител написа:
Интересува ме колко време си чакал бетона да зрее преди да пълниш с вода.
Каква точно ти е помпата за водопадчето?

Пропуснал съм да ти отговоря....-след като излях бетона,изчаках около12 дена преди да го напълня с вода.А помпата не съм я смятал-мойта е 4 куб.м/час,което не е достатъчно.По принцип трябва да превърта всичката вода за около 1-2 часа ,но не съм се заемал по- сериозно с този въпрос-като цяло съм още в test-drive период :)
hristomirov написа:
Всъщност всяко дърво по вилата ,което съм обработвал е по направено този начин но с различни лакове.
Може ли да кажеш от кой вид и коя марка си най-доволен, става въпрос за дърво, изложено целогодишно на атмосферните условия?
шоп - майстор
hristomirov, малко е извън темата, но и аз като теб дървото го обработвам с флексчето и шкурка:-) Ако имаш ръка става по-гладко и от абрихт:-)
hristomirov - специалист
Може ли да кажеш от кой вид и коя марка си най-доволен, става въпрос за дърво, изложено целогодишно на атмосферните условия?

Най-добре е първо да се обработи(има разни химии),но аз не съм се престаравал,а за лака мисля че няма значение ,важното е да е за паркет и да е двукомпонентен-с втвърдител!Малко е скъпичък,но пък е дълбоко импрегниращ и в общи линии след 2-3 ръце,дори и да ходиш по него си остава с гланц.След 6 часа става като камък.Правя съпоставка с обикновен,примерно яхтен лак,който ако се напласти повечко,след 2-3 години започва да се лющи.Оцветяването си го правя като смесвам към двукомпонентния малко черен обикновен и малко калвадос,кестен или какъвто искам,докато ми хареса-не се разваля!
_Любител - специалист
hristomirov написа:
Здравей отново!Ако мога да съм ти полезен ще ти кажа моето мнение.Ако басейна е елипса или кръг,което е най-здравият вариант,бих отлял и стените и дъното с дебелина 10см,а ако е правоъгълник или квадрат дъното 10см , а стените поне 15см.В първия случай ще са ти необходими около 15 торби цимент при съотношение на бетона 1част цимент,3 части пясък и 2 части фракция,но на практика едва ли дебелината на бетона ще е абсолютно еднаква,така че си вземи 20бр. по 25кг.Не знам квадратурата на стените ,но по тези сметки трябва да знаеш,че за 10 кв.м с дебелина 10см отиват 7 торби цимент в идеалният вариант.Ако искаш дебелина 15см ,7 + 3,5 тоест 10,5 торби.Друго важно нещо:не бих правил бетона нито по-слаб,защото се рони,нито по-силен,защото се пука!И задължително преди да го отлееш под арматурата сложи найлон,за да задържа водата!Успех!
Горе долу спазих пропорциите, които си дал, но от вторник до сега ми се видя сметката да се изкопае и излее. Добре, че има мургави братя с каруци, които се съгласяват да помагат за копаенето на прилична цена и на по една ракия :lol:
Бетона беше на ръка :shock: на десетото бъркало не знаех къде се намирам :?
Иначе вариантът със смолата беше изпробван върху едно малко бетонно корито на стара чешма, че малко се постреснах :roll: - получи се перфектно. Сравнително близо до мястото с басейна има завод за стоманени изделия- произвеждат и арматура. Оказа се, че там така правели вани за сярна киселина. Технолога на химическия цех ме светна да внимавам да не се свлече стъкломата от стените и предварително да жертвам малко материал пробно, за да свикна как се маже върху бетон. Даже ми предложиха да ми продадат една вана, ама много малка беше :sad:
NeoBoss написа:
_Любител на мен проекта ми допата ... но някак си акто го гледам ми прилича на 2 на 1,5м и става по скоро за вана отколкото за басейн

с размери до 3 метра за мен не трябва басейн а нещо като джакузи , да седнеш да се разхладиш да пиеш бира , ида праскаш карти демек с удобства за тези неща ....

много хора като гледам са се навили да си рпавят басейни все викат кеф цена няма , но се чудя защо никой не пробва да си направи сам с/ма за изкуствено течене , така в басейн 3 на 2 щеможе дори и да се плува .... това е нещо което мен би ме интересувало ;)
2,80/3,80м е! Малко е, но става за разхлаждане :-D
Аз съм ограничен и от финансова гледна точка- готовите изделия (басейни) определено излизат в пъти по скъпо. Попроверих тук таме и се оказва, че цената на помпи, които биха станали за система за изкуствено течение е доста висока- 700-800лв, после монтаж и т.н. :sad: Мен до тук всичко ми излиза на цената на такава помпа.
_Любител - специалист
Ето и резултата от пробата с полиестерната смола
Първо е опит да се снима отблизо малки фефекти в мазането на смолата
Следва мястото с дефектите боядисано с акрилна боя :-D

Прикачен файл

Pic0316.jpg
Неравности на смолата преди да бъде боядисана
Pic0316.jpg (24.76 KиБ) Видяна 7277 пъти

Прикачен файл

Pic0317.jpg
Боядисано точно на извивка
Pic0317.jpg (9.64 KиБ) Видяна 7277 пъти
hristomirov - специалист
Значи с най-трудоемкото си приключил.При мен бяха около 45 бъркала общо също на ръка за 3 дена и ми струваха около 2-3 кг :lol: :lol: ,но поне е добър фитнес :wink: Сега ти остава играчката и чесно казано от това което ти предстои не разбирам нищо,дори не знам тази смола как изглежда....
Аз вече поприключих.Не ми стигнаха плочките и се опитах да го завърша със синя шпакловка.По цял ден това гледам и вече изобщо не мога да преценя добре ли изглежда че това синъото май ми се струва че нещо не си отива,но пък не съм го виждал още пълен и... не знам.Как ви се струва отстрани -май се поотклоних малко от езеро...?!Ето 2 снимки съвсем пресни от днес,дори и преливането на цветовете на шпакловката е още мокро и малко на петна...

Прикачен файл

DSC00302.jpg
DSC00302.jpg (125.92 KиБ) Видяна 7205 пъти

Прикачен файл

DSC00303.jpg
DSC00303.jpg (129.89 KиБ) Видяна 7205 пъти
NeoBoss - специалист
чудесно е станала вкарал си алпинеуми вътре абе супер е , на ме нми беше интересно как ще сложиш съксиите но явно май си се отказал... на мен лично ми се виждаха доста трудна задача...

но на мен и така ми харесва , само острия ръб във дълбоката част сега виждам че ще е проблем просто е станало толкова съблазнително че ще има милион наранени колена , поне мойто съсъ сигурност ако съм в него хахаха, помисли да му сложиш нещо като кумен кант, малко ще го загрозни можеби но ще се откроява ( примерно ако е бял) и по трудно ще стане съкътлъг.....

зна мче е много късно ама до преди това каквото сме говорили си ги представях по по различен значин .. поздравления.

но го напълни все пак , аз мисля че като е пълни няма да забелзяваш дразнеща разлика.
NeoBoss - специалист
всъшност това твойто ли е или фото шоп :) преди не беше ли по малко и дълбокото кръг ?? ако наистина е релано немога да повярвам тези плочки колко го отварят.... но някак си не ми се вярва :)

та казвай веднага истината хахах :lol:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Кофраж и отливане на езеро-басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: