• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
$64EN - специалист
lenko71 написа:
$64EN написа:
разликата в оцветяването се получава понякога когато не са намокрени равномерно фугите преди да се фугира , което е задължително !
Методи за фугиране - 3 част
Друго правило, което ще добавя е задължителното
почистване на фугите преди фугиране. Също така фугите преди
нанасяне на материала, трябва да бъдат абсолютно сухи и
обезпрашени. Изключение прави фугирането на камък, бордюри,
тротоарни плочи с цимент. Тогава фугите също трябва да са чисти, но
тук разликата е, че се мокрят с вода преди да се нанесе цимента.
Това се прави за по добрата адхезия ( слепване ) на цимента към
основата, която фугирате.
грешката е моя ! точната дума е навлажнят !

"....изтърганите фуги първо трябва да се навлажнят....."

погледни подготовка на основата

аз работя главно с такава фуга и не знам за фугиращите смеси на другите фирми.
jekasus - майстор
glorious написа:
Здравейте, стана голяма беля.Фугирахме ръчно заградената ни душ кабина с фуга на Ceresit aqua stop CE40, цвят 47,ако не се лъжа за цвета.Обаче сега кабината стои на петна, едни фуги са тъмни, все едно мокри, другите са изсъхнали добре.Чакаме вече цяла седмица да се оправи,обаче уви.Защо се е получило така,и какво може да направим.Плочките са 20х40 фризове, с издълбана в тях фуга, за имитация на мозайка, тоест фугите са ужасно много.
Направи ли хидроизолация преди да лепиш плочките ? Ако да, значи си запечатал влагата с фугата . Но хубаво да постнеш снимки .
solo5 - майстор
lenko71 написа:
Имам някакви съмнения, че се получава от крайното забърсване на фугата, но как и защо...
точно това е :2thumbs:
на плочките на терасата ми се получи около 1м такава фуга и съм сигурен, че е точно от забърсването с влажна гъба
Стелко - специалист
това често се получава от смесване на стара с нова фуга както и от смесване на фуги от различни производители ,провери и за теч от вик-то ,недобре споени ппр сълзят и мокрят различни места по мазилката или картона ,оттам се предава и на плочките, има и някои фуги с които се работи единствено в рамките на 20-30 минути ,след това стягат и не могат да се обработват,ако ``Майстора`` ти е фугирал с парцали ,а не както се фугира, не знам спасение, погледна ли срока на годност
glorious - специалист
Ето и снимка, за съжаление, батериите на светкавицата ми свършиха и имам само една снимка.Вижда се тъмно петно фуга, заградено в черно, и светлия цвят на фугата- заградено в бялото.Фугите са много, и ще е доста трудно да се махне фугата без да се надраска гланца на плочките :(

Преди да налепи плочките, майстора положи и хидроизолация на Weber.Лепилото е еластично,пак на Weber.Срока на годност би трябвало да е ок, но утре ще го погледна за всеки случай.

http://glorious2009.hit.bg/IMG_5722.jpg
ivelian - напреднал
Може ли някой да каже има ли някакъв специален инстромент за сваляне на фугата че и аз имам проблеми с нея и то не цветови а пропускат вода а са уж аква статик ма нещо не мисе получи статика и сега са само аква.....
Crafty - специалист
glorious написа:
Здравейте, стана голяма беля.Фугирахме ръчно заградената ни душ кабина с фуга на Ceresit aqua stop CE40, цвят 47,ако не се лъжа за цвета.Обаче сега кабината стои на петна, едни фуги са тъмни, все едно мокри, другите са изсъхнали добре.Чакаме вече цяла седмица да се оправи,обаче уви.Защо се е получило така,и какво може да направим.Плочките са 20х40 фризове, с издълбана в тях фуга, за имитация на мозайка, тоест фугите са ужасно много.
..след седмица ще спре да ти прави впечатление ;)
Сега сериозно - фугата може да се махне, но е кански труд, освен това е 100% сигурно, че доста плочки ще нащърбиш.
Получило се е така, защото пигментите на фугата не са добре разпределени и трябва да се бъркат поне 10 минути непрекъснато - мацваш малко фуга на лист хартия и ако прави "дъга" (т.е. цветни петънца от зрънцата оцветител) бъркаш отново.
Единственото, което мога да ти препоръчам след свършен факт е да вземеш по-груба домакинска гъба (не тел - ГЪБА) и на мокро да изтъркаш старателно фугите. Разнотоние се получава и когато една част от фугите са финно загладени (седят гланцови), а друга част е по-набързо загладена. Идеята е да махнеш гланца на фугата - гланцовите участъци стоят по-тъмни.
Ако това не помогне - псувай!

П.С. СЕ40 - това е цвят Сиена ли е?
glorious - специалист
ми спряха да ми правят впечатление :-D

Макар че още не съм се къпал нито веднъж.Чакам едно стъкло за параван тия дни, и после може да тестваме бойлер и система.Общо взето и аз стигнах до извода,че грешката е човешка, не е бил добре разбъркан материала.Благодарско за идеята, ще го мислим понататък, че сега довършваме други неща и уж септември да се нанасяме.Стискайте палци.
  • 1
  • 2

Тема "Фугата на места е тъмна на места светла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: