• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
wizli - специалист
Здравейте,
искам да си направя бюджетна 5.1 канална аудио система в хола /кат домашно кино/
плазмата 46" и канапето са залепени за отстрещните стени, 3 метра дистанция.
мислих да използвам MICROLAB M-860
Изображение
Изображение
http://mallbg.com/product_details.php?p ... VyPWFzYw==
четох една статия че са доста добри и стават за целта, входовете са RCA.
Обаче, основните източници на сигнала са ДВД/чинчове/ и лаптоп / HDMI/ та не знам как да вкарам 5,1 звука от компа към системата, нали трябва да вкарам HDMI в ТВто.

Ако има някой други предложения, моля...
Spokoiniq - майстор
По хдми-то от лаптопа звук не тече, бъди сигурен!Външна юсб карта и от нея каквото и където искаш-това за лаптопа.ДВД-то ако няма аналогови 5 извода ти трябва система, която да обработва външно сигнала, с вграден декодер ДТС и ДД 5.1, та за него тая системка май няма да стане.Трябва ти нещо от рода на Simply cinema на JBL.Пиши на лични ако не ти е ясно.Темата е дъвкана тук и някому обяснявам, ама явно търсачката не бачка...
wizli - специалист
Spokoiniq написа:
По хдми-то от лаптопа звук не тече, бъди сигурен!
И още как тече, бъди сигурен, проверено е,

:lol: :lol: :lol:

нали сега така гледам
Spokoiniq - майстор
Модел и марка на тоя лаптоп, ако може?Явно е до драйвери, понеже мойто Вайо даунгрейдвах на ХР и звука си го тегля пред оптиката на външна карта, дава ми повече възможности, но звук към плазмата така и не извади...
wizli - специалист
HP HDX18t Premium Series Notebook PC
512MB NVIDIA GeForce 9600M GT е картата, HDMI technology Support.
един познат има MSI с ATI 34??HD и пак с един кабел HDMI до ТВ-то.
сега по моя въпрос нещо да кажеш?
Spokoiniq - майстор
Същата 512, но 8400 GT е на Вайото...когато включиш HDMI-то изключва ли вградените колони ми е интересно...По твойта тема-няма да стане с твоя бюджет, шанс 0.Лаптопа не предлага опции за 5 аналогови канала на изхода, които подобна пръчка само да усили.Ако ДВД-то има такива-поне за това става.Всяка система 5.1 с вграден декодер ти върши работа, както и дори най-евтиния вариант на Creative Live External, с 5.1 аналогови изводи.За ДВД-то нищо не си казал...
zzuzi - специалист
ДВДто би трябвало да си има 5.1 изходи.Ако няма вече се усложнява бая системата.За лаптопа най-бюджетното решение е с външна 5.1 аудио карта.За музичка и т.н. двуканални звуци си ползваш 2каналния вход на системата и поне на моята може да се избира дали тоя звук да го изкарва 2.1 или 5.1.
Попринцип не ми е работа да ти се бъркам в парите,но ако така и така имаш лаптоп за какво ти е това ДВД?И още едно вмешателство-при 46" плазма,по-добре посъбери пари за една свястна система с отделен усилвател с процесор и отделно колонки да му подбереш за да е пълен ефекта-разликата с 120 левовите е Огромна,проверено.Естествено и междинния вариант да се поровиш из оказиони и заложни за подобна техника 2ра употреба....
wizli - специалист
ДВДто има/то е за детето/, компа няма, има HDMI със звук.
Разбирам нещата така: купи си домашно кино и забрави.
защото не става дума само за звук, проблема е че ми трябва система с HDMI вход, която да разпределя сигналите за 5.1 аудио и HD видео за ТВто.
Някой да се похвали с добра уредба?
wizli - специалист
HDMI (High-Definition Multimedia Interface) е цифров аудио/видео интерфейс, способен да предава некомпресиран поток.
докато DVI осигурява пренос само на цифрово видео по един кабел, HDMI има възможност да пренася и аудио-, и видеоизображение.
Максималният поддържан аудиорежим е 7.1 с честота на семплиране до 192 KHz /WIKI/

нещо подобно, ама е скъпо, не съм сигурен че си заслужава:
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09055781

LG HT-904TA
-СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО 5.1
-МОЩНОСТ 1000W (5Х 155W + 255W)
-DOLBY DIGITAL, DOLBY PROLOGIC
-КАРТИНА 1080I/720P/1080P
-FM РАДИО
-HDMI SIMPLINK
-USB PLUS; USB ДИРЕКТЕН ЗАПИС
-СВЪРЗАНОСТ: SCART; AUX; ОПТИЧЕН ВХОД; HDMI ВХОД/ИЗХОД; КОМПОЗИТЕН; КОМПОНЕНТЕН; IPOD
wizli - специалист
Това има на моя тв, да не би има изход за 5.1?

Прикачен файл

DSC08085.JPG
DSC08085.JPG (87.25 KиБ) Видяна 5220 пъти
  • 1
  • 2

Тема "бюджетна 5.1 канална система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: