iavord, прав си, че ръбът е остър, ще видя какво мога да направя по въпроса. Успокоява ме малко факта, че този ръб е на височина 125 см от земята а стопанката и приятелите и са под метър:-) Хубавото е и че мястото от три страни е оградено с рози, люляк и кипарис и остава единствено този ръб. Може би пролетта ще насадя и там един кипарис:-)
zzuzi, на покрива ще има прозорче, просто още не съм изрязал плоскостта. Наблегнах днес на покрива. Иначе ще има общо с него 4 прозореца с капаци на панти и 2 врати:-)))
Ето и покрива е почти готов. Само се чудя как да завърша билата. Готови билни елементи не ми се купуват, голями са, грозни са, скъпи са. Дотук само суровото ПДЧ купих. Другото си го имам изостанало от разни ремонти. Мисля си билата да ги завърша с елементи от шилдите. Мнения и препоръки?
Прикачен файл
снимка от птиче гнездо:-) 19.jpg (140.89 KиБ) Видяна 5832 пъти
Режеш бобъра на парчета и с тях правиш билата.Друг вариант - ако имаш останала ламарина, огъваш парче на Г и го хващаш от двете страни със саморези, от тия дето имат шайба и гума.
Наблегни на защитата на пода от влага, на топлоизолацията му (щото децата все се търкалят) и на някакво килимче. Стъклата как ще ги обезопасяваш? Аз пробвах с прозрачно фолио, но не ми допада особено. Автостъкло подходящ размер за дограмичката ми (старо банско прозорче) не намерих, а да я преработвам не си струва.
Не знам как е в твоя двор (много поддържан изглежда!), но в моя ако хвърля едно кофражно платно, след два дни отдолу е свърталище на всякакви гадини. Никакви закътани пространства - надявам се разбираш за под дека говоря...
Ако беше взел битумни керемиди "пчелна пита", с малко разкрояване можеше да се получи мащабна (умалена) шарка като на истински покрив.
Не е добре, че си спестил челната дъска - дори и 4-5 см широка щеше да придаде по-завършен вид на къщичката. Бе бива фасонът, ама много на купешки го докарва (това не е комплимент). Всъщност това са пристрастия на възрастните - децата въобще няма да забележат дали си се престарал на някой детайл или си го претупал. Безопасността и комфорта са по-важни. останалото е "шаренко и да блящи".
EDI, точно това имах впредвид. Да използвам парчетата от шилдите и да завърша билата. То и сега няма да има теч, но ме дразнят винтовете и черните лепенки които се виждат.
schuldiner, стъкла няма да има. Просто всеки прозорец ще има по два капака на панти и сюрме отвътре. Битумните керемиди тип бобур ги имах останали от барбекюто и не съм купувал, но ми се струва интересна идеята за шилди тип пчелна пита в умален вид. Моляте обясни на мен и на други заинтересовани как се прави или метни някоя снимка. Относно челните дъски...може и да сложа имам хубав сачак. Пуснал съм обшивката 2-2.5 см напред, така че място за тънка челна има.
Относно гадинките... тревата и храстите ги пръскам неколкократно против кърлежи мухи и комари
Забравих и за пода да кажа. Мисля да метна 2 см фибран, а отгоре 3 мм фазер.
Ако се сещате друго дайте идея. Идеята ми е да използвам неща които имам и да не купувам много много нови. Стара къща съм все още се намират още неша:-)