Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pif4o - специалист
Здравейте на всички, имам въпросната системка монтирана е преди около 4 години и работи безпроблемно. Сега обаче се появиха още две точки за охрана. Една стая и още една врата която реално почти никога не се ползва но е хубаво да е охранена че има достъп до нея от друг вход на сградата. Понеже алармата има възможност да охранява само 4 зони + 1 врата (ако не греша) и всички те са заети, дали за тази допълнителна точка ( стая ) мога да вържа един датчик последователно на датчика които е в съседната стая и така двата датчика да работят едновремено на една зона. Ако това не може да стаен, виждам на платката че има една зона FIRE която предполагам е за защита на кабелажа от прерязване, тя не се ползва, мога ли на неино място да вържа този датчик? или ако не датчик поне магнитното ключе за охрана на втората ( тази врата ще се задеиства без време за изчакване за влизане или излизане)
И последно питане :) в ръководството за употреба пише че алармата може да се активира само с задържане на бутона ENTER за 2 сек, но при мен това не с получава, след още малко четене разбрах че за да работи тази функция тя трябвало да се активира от монтажника, някои да знае начина на активиране на тази функция ?
Също така ще съм благодарен и на една схема за монтаж на тази аларма да си имам и да си гледам по нея ако нещо се наложи :)
Благодаря ви предварително за отделеното време.
Ronin - специалист
Допълнителни датчици можеш да вържеш последователно без проблем и колкото искаш,зона fire е 24 часова зона за пожар/охрана/тампер......
Функцията за активиране с задържането на ентер се разрешава в предпоследното или последното меню на книжката......погледни там !
stefan_gb - специалист
Може и да стане с датчиците ако ги свърже паралено /успоредно/ сигорно колегата е допуснал грешка в бързината или аз нещо греша.
Ronin - специалист
Не колега грешиш......връзването в паралел на датчиците е все едно да навържеш два контакта паралелно.....и ако са нормално затворени веригата ще се отвори едва тогава когато отворят и двата контакта едновременно....респективно когато едновременно сработят двата датчика тогава ще има и аларма......никой не желае така .......
Свързват се последователно контактите и така независимо кой ще отвори имаш аларма......... :) Колега не съм случаен...с това лягам и с това ставам......! :-D
stefan_gb - специалист
Ако са с нормално затворени ще е така както казваш ествествено, просто мислех че ще са с нормално отворени контакти датчиците. Но явно съм сгрешил за което се извинявам .
rolls - специалист
Ronin написа:
...с това лягам и с това ставам......! :-D
Аз мислех, че имаш жена за тая цел ... :-D
lakom4oo - напреднал
можеш да вържеш по няколко датчика последователно един на друг но не е добре да са много тъйкато ако почне да прави проблем някой датчик по трудно ще откриеш кой е а на фаир зонатапримерно можеш да вържеш примерно магнитен датчик на вратата ако не се отваря наистина но това е 24 часова зона и дори да не ти е включена алармата като отвориш вратата и ще ти пищи алармата иначе се вързва като другите зони н последователно вэрзан резистор 1 килоом на линията
pif4o - специалист
Благодаря на всички ви колеги, датчика е вързан и работи :) само два са на тая зона така че мисля че ако някои вземе да прави проблем няма да е голям зор да го хвана кои е :) също така успях да си активирам функцията за поемане само с ентер :) Благодаря още веднъж на всички Ви , извинете ме че не отговорих по на време :)

Тема "Няколко въпроса за алармена система Spectra 1727" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: