• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavelari - майстор
mirk написа:
Ето един размер за всички кабели http://www.elkontrol.com/bg/wago/wago.aspx?which_id=407
Е те това не го вервайте! Особено с 6-те квадрата! Използвнето на такива клеми при разнотипни проводници е по-сложно от усукването - за доммайсторите !attention!
mirk - майстор
Особенно ако реши че трите дупки са за фаза, нула и земя :lol:
sasooooooooo - "специалист"
Ми те подвеждат - "Триполюсни" клеми.
mchervenkov - напреднал
То е ясно че не са трите клеми с фаза, нула и земя. Но какво не е наред с това че са различни квадрати? Моето мнение че хората с големи производства си имат и отдел за развойна дейност. Поне такъв е реда за напредък в технологиите. Който е учил висше или работи в голяма фирма в производството и се замисли ще види за какво са били тези докторати, разработки и подобрения и т. н. Как ще да е. Та защо тези клеми не стават за дом. майстора?
ribnikolaevi - майстор
aureus написа:
А ето какво ползвах аз за моята инсталация http://www.tme.eu/bg/katalog/elektroins ... r%3D485%26
Има ли някакви особености при ползването на Ваго клемите?
mirk - майстор
Според мен са си добри и стават за всики сечения за които са декларирани, това не е китайско производство че да се съмняваме в написаното. Фирми от такъв ранг не правят компромиси с качеството и не дават подвеждаща информация.
iavord - специалист
Нямах време да изчета цялата тема, та може и някой да го е пускал това, но все пак:

ИзображениеИзображение

Това е алтернатива на нашенската спайка - кабелите се усукват и след това тая капачка се навива отгоре и се дозатяга. Вътре има нещо като метална втулка с остра резба, която се впива в жилата.
Става супер здраво - пробвал съм да дърпам кабели, хванати с такова чудо. Доколкото знам в Щатите ползват доста такъв тип връзки.
mchervenkov - напреднал
Съгласен съм с горния пост. Затова наблягаме на Сони, Нокия и т.н. защото са доказани марки. А в София някой да знае магазини с такива клеми?
mirk - майстор
iavord написа:
* Доколкото знам в Щатите ползват доста такъв тип връзки.
До колкото знам тяхното напрежение е само 120V 60Hz как ли ще им се отразят нашенските 230 :?:
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: