Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
spokoen - специалист
Здравейте! Колеги днес един приятел ме помоли да му помогна да "освежи" металната му врата. Доколкото знам е обикновена правена метална врата боядисана от горе най-вероятно с червен грунд. Отколкото ми обясни иска да я освежим защото на места е паднала боята. Имам няколко въпроса:
Каква е процедурата? Трябва ли да се свали изцяло старата боя или не? Ако да с препарат (химия) или шкурка? Ще успеем ли да я пребоядисаме на етажа или не? Как е най-добре да се боядиса да я свалим от пантите или не? След свалянето на боята какво следва - има ли предпазващи грундове или направо минаваме 2-3 ръце боя? С какво да я боядисаме? Има ли друг вид боядисване по-подходящ? Чувал съм за прахово.
Да уточня. Държи да я боядисаме възможно най-добре с добри материали. Моля помогнете!
mladkal - майстор
1.най-дъртата кушия е да се свали вратата и да се изчегърта до лъснала ламарина. сетне от праховото по-добро нема. Свалянето на старата боя става суперско (ама и като цена) с пясъкоструйка.
2.Трудемък, но евтин начин е с телена четка тип "камбана" на малък ъглошлайф, сваляне до дупка на старата боя и грунд. грундиране с пистолет и пръскане с автоемайл лайк цвят по желание. С пръскането може някой познат автотенекеджия да нагърбите. Ползват и отстъпки за боите.
3. Стъргане, шлайфане и т.н на място - най-напред с химии, а сетне и механично. Грудиране и нанасяне на новите слоеве с подходящи валячета.
въпрос на мерак, време и кинти.

Желая успех!
spokoen - специалист
Благодаря много!

Тема "Освежаване на метална врата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: