• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavkatay - майстор
inspo написа:
А след като раздадеш ключовете и някой спре да плаща, кое ще си търсиш по напред ключа или парите :)
Това е основния проблем. Електроника много, но ако някой срещу 5 лв се снабди с карта и пак не плаща.....
Според мен това със стотинките е най-добрия вариант.
И при нас има такъв проблем и тече обсждане :?
gecata82 - специалист
pavkatay написа:
inspo написа:
А след като раздадеш ключовете и някой спре да плаща, кое ще си търсиш по напред ключа или парите :)
Това е основния проблем. Електроника много, но ако някой срещу 5 лв се снабди с карта и пак не плаща.....
Според мен това със стотинките е най-добрия вариант.
И при нас има такъв проблем и тече обсждане :?
За това има програмиране на картите. Който не плаща , просто му забранявам достъпа. Това става с една карта нещо като администраторска или чрез компютъра. Картата ще е в мен и прогармата за програмиране на картите пак ще е в мен. Така си мисля че ще стане, пък ще видим.Това със стотинките е добра идея, но има много наркоманчета по квартала и като се разбере ще се разбива устройството редовно и ще оставаме и без стотинките. :|
nivanov - специалист
Това с програмирането по този начин го забрави, това предполага да имаш достъп до всички карти и нямаш начин да спреш изгубена такава, трябва да наливаш всичко наново ...
pavkatay - майстор
nivanov написа:
Това с програмирането по този начин го забрави, това предполага да имаш достъп до всички карти и нямаш начин да спреш изгубена такава, трябва да наливаш всичко наново ...
:shock: :?
fbr - майстор
А тези които ни идват на гости, трябва да ги придружаваме още от входната врата, ако приемем варианта с картите. Монетните автомати са най-практични в това отношение, но май ще трябва да им се слага СОТ.
lov - майстор
gecata82 написа:
Какво ви е устройството, понеже ми пратиха оферта но ми излиза 300 лв. без ДДС с 20 ключа.
Даже ефтинка им е офертата. Скоро ми демонстрираха такова устройство и цената беше доста над тази но пък и живеещите във входа бяха доста. Устройството като цяло рабти с неограничен брой карти но с памет която се зареждат при касиера на блока. Всъщност това е допълнение към към устройството. Свършат ли ти паричките за возене в картата ходиш пеша или бегаш до касиера да ти зареди. Решили са че едно возене им струва 3 ст.
Като цена мисля че им е излязло около 600 но да не бъркам. Но колегата каза че си е заслужавало.Парите събирани по този начин вече им стигат за за абонамента по потдръжката за ел. енергията като заделят и някаква сума за евентуални бъдещи по сложни ремонти и че даже малко им хартисват.
Ако те изтересува мога да попитам за котакт с фирмата. Знам че са от Габрово но работят в цялата страна.
edesign - специалист
ето едно устройство -

четец - 55 лв (http://www.electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=26)
устройство, което работи с до 350 карти (http://www.electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=42)
---------------------------
общо 110 лв.
цена на карта 2,5 лв (при по-големи количества цената пада)

350 карти означава по 5 карти за 70 семейства.

Принципът е: Картата се програмира на позиция от 1 до 350. Когато картата се поднесе към четеца се включва реленце (времето се задава от 1 до 30 сек). Това е времето за което ще се захрани бутониерата на асансьора. Когато някой не си плаща то от менюто се изтрива картата от съответната позиция (без да е необходимо картата да е при устройството). Когато си плати носи картата при устройството и отново се записва на същата позиция.
Устройството се слага в кутия заключена например с катинар в асансьора, самото то има ПИН код за влизане в менюто, така че дори да се доберат до него не им остава друго освен да го потрошат, но карта не могат да програмират.
lov - майстор
Устройството е нещо подобно. Самия четец е разположен от външната страна на кабината Така че няма никакъв достъп до него без сериозно разглабяне. От вътрешната страна само са очертали зоната в която да се постави картата. А това с изчерпавнето на лимита май е единствения стимул който може да накара някой да си плаша за услугата.
Ronin - специалист
Продавам такива устройства но какво точно ви трябва е въпрос на оглед на място.. .
mladkal - майстор
valat111 написа:
Кой ще събира монетите и на кого ще ги отчита...има по-съвременни методи и не са скъпи...карти за достъп...както се влиза при премиера, например....
Стотинките от монетника се събират от домоуправителя на етажната собственост или от касиера. Най-добре е и от двамата + 3то лице, за да няма злоупотреби.

В нашето ЖСК аз съм касиер и управител. Като има зор с неплатени сметки разлепвам на две три места бележка с надпис: Уважаеми, съседи, съкооператори, асансьора не работи понеже лицето Х Y Z ( поименно некоректните) не са заплатили месечната такса. Поради тази причина не могат да бъдат платени абонаментна такса и електроенергията. Бъдещи претенции и упреци отнесете до горе посочените лица.

Кат му лъснеш веднъж свидливия задник на някой на яве после внимава в картинката. За 4 години съм слагал две такива обявления. системата работи.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Контрол на достъп в асансьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: