• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 21
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavelari - майстор
Боже па вие кви уреди ползвате...
Любчо, това с лъжливите показания си е чиста далавера, че можеш да го отчетеш с обикновен фазомер - стига да не е фазомер дето свети от дъската на масата!
lubomirlz - специалист
Хмммм тва уредче не го заменям за никакви фазоуказателчета, налага ми се доста често да работя на слънце и вибрацията определено ме радва. А указателя за посоката на въртене ми спестява също време при пускането на двигатели и си е един плюс.
А това за лъжливите показания понякога наистина си е плюс и не казвам че съм го изхвърлил, но определено доста време не ми се е налагало да го ползвам, просто на тоя му имам по-голямо доверие :)
ArturDent - Почти Безобиден
lubomirlz написа:
А това за лъжливите показания понякога наистина си е плюс и ...
Точно за това си говорим.
Идеята на тези уредчета е:
Имаш два проводника, от които си сигурен че единият е фаза, другият нула - трябва да разбереш кой, кой е.

По-добре фалшива аларма, отколкото фалшива безопасност...
За обезопасяване си има други начини...
lubomirlz - специалист
ехе чакай де то и тоя си светка само при докосване на фазата, че и мучи като разгонен котарак :)
mirk - майстор
И то доста яко мучи, най може да те излъже при два проводника от една фаза - пищи на верига и свети само един диод и едно R на LCD дисплея показващо че е фаза. ако не фнимава човек ще стане опасно. Това е за модела Expert , при другите може и да не е така. Най сигурния тест си остава между нула и фаза с включена вибрация.
lubomirlz - специалист
mirk написа:
И то доста яко мучи, най може да те излъже при два проводника от една фаза - пищи на верига и свети само един диод и едно R на LCD дисплея показващо че е фаза. ако не фнимава човек ще стане опасно. Това е за модела Expert , при другите може и да не е така. Най сигурния тест си остава между нула и фаза с включена вибрация.
Така е прав си, ползвам я почти винаги вибрацията.
vk - специалист
Коментирайте цените и кой е вносителя на тези уреди Benning - duspol (http://www.benning.de) - каталог
lubomirlz - специалист
Малко като реклама ще се получи, гугъл предполагам ще ти каже кой е вносителя а за цената на която си го взех ще ти пиша на лични :)
blv - специалист
Темата маи отиде на кино. Поне изреждаите възможните варианти и решения. Може да стане по-интересно, а може би и важно, по заглавието на темата която аз вече забравих.
mirk - майстор
95лв за сигурен уред не е много. Много е 50 за аналогичен но КИТАЙСКИ.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 21

Тема "Защо има напрежение в заземяващия проводник?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: