• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
The_FAN - специалист
сигурно си правил снимки на конструкцията... би ли ги пуснал да ги разгледаме ?

Апропо когато закова директните окачвачи за тавана пробва ли ги на опън дали анкерните пирони държат добре ???

Ако имаш снимка на някой от забитите от теб анкерни пирони би ли я публикувал също ???
ralev - специалист
Дай снимка и на кръстатите връзки че има едни ментеливи дето нищо не държат. Друго което се сещам е много тънки и меки профили, който изтърват от кръстата връзка. На нефабричните фуги направи ли им фаска ?

(Едно приятелче разказваше че работили с много тънки профили правени от ламарина за капачки за буркани, че дори винта не задържат и листовете падат заедно с винчетата :lol: )
vessselinov - специалист
Ето снимки на конструкцията. Анкерните пирони толкова бой отнесоха докато влезе цялото чопче съмнявам се да са мръднали- в панел ги бия. За кръстатите връзки не знам ментеливи ли са. Профилите трудно се режеха с ножицата - не мисля че бяха меки с ъглошлайфчето ги рязах.

Прикачен файл

IMG_4222_resize.JPG
IMG_4222_resize.JPG (121.37 KиБ) Видяна 5955 пъти

Прикачен файл

IMG_4221_resize.JPG
IMG_4221_resize.JPG (156.78 KиБ) Видяна 5955 пъти

Прикачен файл

IMG_4236_resize.JPG
IMG_4236_resize.JPG (100.46 KиБ) Видяна 5955 пъти

Прикачен файл

IMG_4229_resize.JPG
IMG_4229_resize.JPG (120.4 KиБ) Видяна 5955 пъти
ralev - специалист
До тук добре
ralev написа:
... На нефабричните фуги направи ли им фаска ?
Преди да ги шпакловаш, С какъв материал шпаклова? За шпакловането отличен резултат се постига с Uniflot na Knauf скъпичък е но нямаш грижи, и стъклофазерна лента е не от мрежичките.
vessselinov - специалист
Да всички нефабрични имат фаска. Изчетох много материал по въпроса но сега зациклих. Едната фуга е спукала с мрежичката това ме притеснява че там би трябвало да е най здраво. А инали между двата листа има СД профил и двата са хванати за него не би трябвало да мърдат. Да не мърда от темпуратурите и КАК ДА ГО ОПРАВЯ ТОВА ЧУДО
Фугите са запълнени и шпакловани с UNIFLOT а финно заравних с Sheetrock на USG
sasooooooooo - "специалист"
Директните окачвачи май са само с един анкер-пирон /в средата/ и може би оттам ти идва провисването. Дръпна ли ги надолу след като ги монтира?
Най-сигурно е, ако е захванат за двата края, а не по средата.

:arrow: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 32&start=0

То и моето малко е неправилно откъм това, че не свалих мазилката и окачвачите да са плътно по бетоновия таван.
The_FAN - специалист
Директните се бият с един анкер в средата - това не е грешка.

Виж мен това че е ползвал Uniflot вместо Fuller малко не ми харесва...

Uniflot се ползва за финална шпакловка а не както прокламират по каталозите си (Knauf това) с Uniflot... Той е много хубав материал но за разлика от фугенфюлер-а е по твърд и крехък. Фюлера е по пластичен и за това се ползва за пълнеж при 1-ва и 2-ра ръка.
Реално когато пълниш с Uniflot вероятността да ти разцепи фугата е много голяма. Ама нали трябва да се продава пущината че е скъпа и те си пишат да се шпаклова само с него.

Не казвам че е от това, но моето съмнение пада там. Апропо копчетата с които си хванал конструкцията остри ли бяха или самонарезни ?
vessselinov - специалист
копчетата главо самонарезни ползах щото другите много трудно пробиваха профила и ми се струваха по хлабави. И от всичко до сега прочетено виждам грешки - ясно, но КАК ДА ГО ПОПРАВЯ
The_FAN - специалист
Спомняш ли си дали копчетата стягаха конструкцията или превъртаха ?

По колко копчета на окачвач слагаш ?

По принцип самонарезките правят по-широка дупка и стоят хлабави...

Това може да е причина но може и да не е - сети се стягаха ли се при завиването или превъртаха...

Първо:
Отвори фугите до картон - т.е. да не остава Uniflot в тях. Първа ръка Fugenfuller. Като изсъхне до бяло и хлътне - пълниш пак, слагаш стъклофазерна лента и я зануляваш от двете страни (по широчината й).
Съхне. Леко (ама много леко) с шкурка минаваш2-3 пъти врху лентата и удряш трета ръка - пак с Fugenfuller, като този път зануляването го правиш по отдалеч - с дължината на маламашката. Чак сега ползваш Uniflot или Sheetrock. Като изсъхне - търкаш. Внимателно.

Така анулираме грешката с Uniflot-a. И е най-безболезнения вариант.
Другото си отива на демонтаж на цяло.

От разстояние това мога да ти кажа.За това се сещам за сега.
The_FAN - специалист
vessselinov написа:
копчетата главо самонарезни ползах щото другите много трудно пробиваха профила и ми се струваха по хлабави. И от всичко до сега прочетено виждам грешки - ясно, но КАК ДА ГО ПОПРАВЯ

сега разбра ли що ни болят ръцете вечер :) С натиск и добра мачина се завиват копчетата :lol:

Апропо колкоза дълбоки цепките ? Да не би Sheetrock-a да се е отлепил от Uniflot-a само и латекса да задълбочава визията на дълбока цепка ??? Не мога да преценя по снимките....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е ТОЗИ ТАВАН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: