• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 19
Всички въпроси за вилата.
Bavarcho - напреднал
...
Последна промяна от Bavarcho на пет авг 27, 2010 3:31 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Ами погледни моята тема за басейна-девет страници и има доста мнения,различни от това,което съм пуснал като тема.Да се сърдя ли на съфорумниците?Радвай се,че има мнения и снимков материал.
ralev - специалист
crez написа:
vancho20 написа:
Колега kabel96 какви са плочите на огнището? От къде ги взе?
Като идваш от Пловдив в София се отбий в Елин Пелин там е завода за шамот. Каквито ти душа сака, тухли, плочи, различни размери огнеупорни, киселинноустойчиви, шамот на прах, огнеупорин цимент и т.н. Има магазин пред завода.
шоп написа:
Да уточна колегата crez.
Завод Шамот и фирменият му магазин се намират не в Елин Пелин, а на гара Елин Пелин. Не, че е проблем. Разтоянието помежду им е 3-4 км.
Вчера бях в един склад за метали в Ботунец,и гледам пълно с палета шамотни тухли. Питам ги как ги продавате а те ми викат всичко е продадено на "ШАМОТ"Елин пелин внос са от Украйна защото те вече не произвеждат. ( то кво ли произвеждаме, дори и циганите отдавна ни изпреварилха при производството на деца) :-D
vancho20 - специалист
Каква вата се използва за пеща ? Директно върху измазана пещ ли се поставя с фолиото към тухлите и отгоре замазка ?
NeoBoss - специалист
фолиото е с цел отразяване на топлината и се се слага със фолиото към топлоиточника...
но немисля че такава вата е удачна за пещ или фурна, тя е за вътрешна изолация не за външна... по добре сложи 5см каменна вата облечия отгоре с една мрежа измазваш и готово :)
така фата можеш да я сложиш дирекно върху тухлите без да ги измазваш.
Red_line - специалист
и така колеги с малко закъснение вече имам голям напредък на обекта :) ето какво съм свършил дотук : изравних покривите на бараката и пристройката и започнах да изковавам барбекю-то :) кд 80% съм готов с ламперията :) решетката също аз си я правих защото за мен това са излишни разходи. иззидах и основите за самото барбекю ето и снимки от свършеното дотук :)
Изображение
снимка от процеса на изграждането на решетката
Изображение
вече готова и импрегнирана
Изображение
Изображение
Изображение
това е задетга ако всичко е наред в почивните дни ще иззидам барбекюто :) :)
vancho20 - специалист
Комин с размери 25х25см. (вътрешен), достатъчен ли е за ББК и пеща?
Пеща е 60х80см. , а ББК 100х50 h70см. :)
Red_line - специалист
ами ето познатата таблица за размера на комина :)
Изображение
а аз имам един друг въпрос относно комина...
може ли да си ползва интернитна тръба за комин и има ли някакъв риск след нагряването ? нямам никаква информация за този материял а имам на разположение с подходящи размири за целта ....
vancho20 - специалист
Колега това добре ама съоражението е на открито.
Bavarcho - напреднал
...
Последна промяна от Bavarcho на пет авг 27, 2010 3:32 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 19

Тема "Проект "Барбекю +" Почна се......." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: