Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
torbalan - Дървен философ
Spokoiniq, имам предвид глава произведена от видима, а не китайска, която да ги имитира...

не съм малоумен, а да не говорим, че имам приятел дето внася китайски с контейнери :)

наясно съм с материала :)

на видимската батерия два пъти съм и сменял главата - това им е единственото предимство, че има резервни части за тях...

по принцип предпочитам за себе си да купувам еднодръжкови, но на сестра ми примерно монтирам с две врътки, пак керамични... но тя си иска да има две врътки по отделно :)
Spokoiniq - майстор
Нищо керамично нямаше в тая оригинална видимска глава, затова те питах, а не с кой мат'рял си наясно.
MamaMy - майстор
Аз пък съм доволен от Интер Керамик. Смених на едната главата. Спуках я аз с идеята да я чистя :cool: . Струваше 4 лева. Оказа се, че си имат сервиз и доста евтини резервни части. Единственото което не съм ползвал от техния комплект, това са меките връзки. Накрайниците им са пластмасови.
BAlexandrov - специалист
Кажете как се разглобява такава батерия с ръкохватка отгоре - евентуално да я отворя и прегледам...
Spokoiniq написа:
Нищо керамично нямаше в тая оригинална видимска глава, затова те питах, а не с кой мат'рял си наясно.
и аз не знам защо им викат "керамични", но така са популярни...

тези с отделните врътки се въртят 1/4 оборот от нула до максимум... за такива говоря
Spokoiniq - майстор
Ясно, т.е. за едноръкохваткови такива аналогични на керамичните за двуръкохватковите няма.Материала е лайняна пластмаса, за 4г да "прегори" така...Само на един от апартаментите, които давам оборудвах с такива, че беше малка банята и гледах компактност.Не ми се беше налагало да им вадя "карантиите", и хич не съм очарован от видяното.
evdoki - специалист
BAlexandrov написа:
Кажете как се разглобява такава батерия с ръкохватка отгоре - евентуално да я отворя и прегледам...
.
Видимска съм отварял, за нея знам как. Маха се декоративната капачка, червено и синьо, и зад нея има болт. Махащ него и декоративния капак се отстранява. След това отвиваш трите болта с глава за права отверка и "главата" пада. Прегледай "О" пръстените отдолу и съответно челната повърхност.
Spokoiniq, да, за еднодръжковите говоря

китайски не се е налагало да отварям...

видимската глава е от нещо, което мяза на бяла пласмаса....
Spokoiniq - майстор
Може да се "спуска" главата вътре и се притяга с голяна пластмасова гайка с външна резба към тялото.Тъпа система...
BAlexandrov - специалист
Мерси! Разглобих я сега, прегледах, почистих и я сглобих и самата глава също.
Наистина е с голяма пластмасова гайка, вътре също механизма е бяла ппластмаса като на свинските опашки например :|
Нищо необичайно нямаше и за сега проблем няма, ще видя следващите дни дали ще се появи :)

Тема "Проблем със смесителна батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: