Всички въпроси за вилата.
Здравейте
Винаги питам патило а не старило и за това хоп при вас във форума на майсторите.Може ли малко помощ-трябва по някакъв начин да си докарам вода до моята вила която се намира на 250-300 метра от друга вила която е на мои познат.Той има вода от ВиК но до мен скоро няма да прекарат.Как да си докарам от тях до нас вода,като на всичкото отгоре аз се намирам и на по високо.Всяка идея ми е добре дошла,а ако е и изпълнима с по малко средства ще е екстра.Мислех за някакви маркучи ама 300 метра маркуч да дам 100-200 лева и да не стане нищо мерси :lol:
Ще се радвам ако налеете малко акъл по въпроса-то вода ми трябва за наливане ама като няма :lol:
torbalan - Дървен философ
копаеш канал с дълбочина около метър (това е достатъчно където и да се намираш в България) и си полагаш ППР тръби...

100 дори и 200 лева няма да стигнат...но и няма да са много повече, ако го правиш сам :)

идея нямам дали е законно обаче...
ако питаш във ВиК ще ти искат проект, разрешително и бог знае още какво...
inspo - майстор
torbalan написа:
........идея нямам дали е законно обаче...
ако питаш във ВиК ще ти искат проект, разрешително и бог знае още какво...
http://vikvarna.nat.bg/docs.php
Johny - майстор
Какво значение има, че си по-високо, след като водата не е гравитачно.
Миналото лято сменях водопровод и ми взеха по 2,50/м с мини багер. Цената е 1,5лв, за копане и 1лв за зариване. Можеш да се пазариш.
Другият вариант е хващаш лопатата и копаеш на ~40см./две лопати/. Зимите са топли и е достатъчно, макар че по норма е 2 пъти по-дълбоко.
ВиК сложиха един водомер на отклонението и казаха, че след него може да се навържем и 100 човека. В този смисъл, ако се включиш след твоят познат, не би трябвало да ти създават проблеми.
torbalan - Дървен философ
абе ще трябва с питане да се тръгне...
няма как...
NeoBoss - специалист
питане за кавко ??? ако беше кладенец и ще прекарва с помпа до там пак ли трябваше да пита някой как ще прекарва тръбите .. и кой да пита ?? папата ли ?

Прекарваш си тръби не маркуч дълбочината зависи кавки са зимите в района, в България има места с доста сурови зими. Сложиси един водомер след твоя разклон зада не се карате с приятеля ти кой колко вода е изхабил.... щот рано или късно ще излезе този въпрос - спести си нервите.

ВИК си получва печалбата от доставената вода немисля че ги интересува къде отива , все едно ако имаш теч след водомера ще ти го покрият щот ги интересува къде е отишла водата ли ;) пък и кой ще го хване аххаха :lol:
kapanec - специалист
Проблем с ВиК няма да имаш ако твоя водомер е слеед водомера на твоя приятел :по тоя начин сте на една партида и ти си плащаш на него а той на ВиК:Проблема си е копането на и то на 80см което е точката на замръзване по принцип за нашата страна.В зависимост от терена един багер за една машино смяна ще ти свърши тази работа а една машино смяна си е от от 300лв-450лв ако има и много транспорт допълнително се увеличава цената.Успех

Тема "как да си докарам вода от 300 метра разстояние" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: