Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
ArturDent - Почти Безобиден
Чудя се дали да мажа тавана или да му сложа ГК.
Колко е минималната височина(разстояние от тавана) на която може да се постави ГК.
Може ли да се лепи на топки ? Или да се монтира по друг начин с минимална загуба на височина.
Мислил съм и за варианти с XPS, но ще има разни осветителни тела, които XPS-а няма да издържи.
sasooooooooo - "специалист"
Погледнато реално, ако оставиш 1см луфт за нивелация на тавана + 3см ЦД профила с единична скара + 1см ГК = минимум 5см.
Това за топките на тавана го гледах на един обект, ама не е редно.
Spokoiniq - майстор
Абе аз щом монтирах фаянси и бойлер в баня в небезизвестния комплекс "Цариградски", цялата на лепен на кюфтета еднопластов картон...И тъпата собственичка вместо да свали всичко и да измажат(така се предава блока, ужас някакъв), купила някаква жълта хидроизолация, и майстора налепил плочките.Какво ще стане след време не ми се мисли.Знам само че мойта мивка и бойлера няма да паднат, че са на шпилки през стените.Но и так не си бяха позволили да лепят на тавана , бяха издали апартамента на някакво подобие на шпакловка на тавана.
torbalan - Дървен философ
колко ти е равен тавана?

един колега тук беше нашлякал профилите директно с дюбел пирони за тавана...

без окачвачи...

струва ми се че това е най-тънкия (в буквалния смисъл) вариант :)
KnauFer - специалист
направи си го на констр. - изолацията е перфектна/в нас климатиците работят доста по-рядко от както си направих тавани и стени ... /!!!вземи си от тънките ЦДта и УДта/18мм/даже са и по ефтини. от 5см. паднахме на 3-4см от тавана ;)
лепене сам пробвал да лепя на едни вити стълби , тавана - НЕ СТАВА!!не пробваи! - помня 4е ми падна някъф картон на главата ... :)
The_FAN - специалист
torbalan написа:
колко ти е равен тавана?

един колега тук беше нашлякал профилите директно с дюбел пирони за тавана...

без окачвачи...

струва ми се че това е най-тънкия (в буквалния смисъл) вариант :)
Това е най-тъпия вариант за който някога съм чувал..... след лепене на таван.

И какво печели ? 1 см. ?
А какво получава ?
1. Неправилно и рисково фиксиран таван с PVC дюбели ? Пластмасата старее, стават пожари...все неща които ще убедят собственика в закона за земната гравитация на практика, и то болезнено. Ами ако има дете отдолу ?
2. Също толкова крив таван колкото е и плочата.... е що да не си шпаклова стария таван като иска да му е крив ?
3. Как се шпакловат ДОБРЕ фугите на картон върху осукана скара ?
Много трудно а и от напрежението вероятноста да спука е .....много голяма.
4. Големи рискове, ниско качество за никаква икономия от сантиметри и окачвачи... тъпо !! Та вдлъбнато.

Е ? Струва ли си ?

Апропо излизам от апартамент който от замазка до плоча беше с височина 2,42 м. Направихме тавани - изядохме 6 см.
И на мен не ми се вярва че го пиша но може би защото хола е 56 кв. не ме подтискаше височината, даже някаъв конфорт дава.
Аз съм висок 1,90 см....
прав си, че е най-тъпия вариант, но си е вариант...
въпросния колега явно беше успял да си подравни скарата дбре, защото тавана беше екстра :)

относно опасенията ти за падане - точно ПВЦ-то от дюбел пирона надали ще преизвика падане на тавана :)

иначе и аз съм на мнение, че по-добре с къси окачвачи и няколко сантиметра по-ниско....
Spokoiniq - майстор
2,36?...То бункер станало бе, макар и просторен... :lol:
е некакси не върви да изкопае тавана нагоре :)

шпакловане другия вариант:)
The_FAN - специалист
Ма е яко някак си....

куриоза е че бащата на собственика е строител на блока :)
Плочата на места е скатна - сети се кофраж от летви правен каква плоча се получава и как се оправя с шпакловка...

Тема "Минимална височина на "окачен" таван." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: