Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
От това дали ще падне ДТЗ http://web.artlebedev.ru/everything/vilcus/

:shock: :shock: :x :lol:
1115 - специалист
ib написа:
...... нулата на всички контакти минава през дтз то а на 4 те фази са вързани контактите. Земята е свързана с нулата преди дтз то. ......

Иво,
четириполюсната ДТЗ е 3 фази + нула
ако си я ползвал като 4 фазна - оттам ти иде проблема.
blv - специалист
И аз търся четвърта фаза за квадратен трансформатор :shock:
pavelari - майстор
4 фази по 400 V = 1600 !!! черпя
blv - специалист
СПАМЯ Ма хайде да премерим тока в контакта за да видим колко издържа текущия трафопост :-D Аз като малък съм го мерил нашия и е точно колкото да изгори мултицета :?
mirk - майстор
:lol: И аз мога да се запиша в групата на мерилите тока в контакта. само че не с устройството от по горе, :lol: а с стрелкови руски мултицет, че беше и нов току що купен. Това му беше първото и последното мерене. Уреда замина и му се изпари едната сонда, значи е била по тънка от предпазителя :-D
sasooooooooo - "специалист"
Това с телевизора ме подсеща за подобна ситуация на колеги от преди няколко години. При настройките на телевизора, когато натиснат бутона "ОК" и защитата сработва. Гледали, правили, мерили и нещата се оправили като сменили ДТЗто.
Щом имаш трифазен ток, но без трифазни консуматори, можеш да сложиш 3Р предпазител на входа и ДТЗта след него
Така :arrow: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=15
ibogdanov - специалист
1115 написа:
ib написа:
...... нулата на всички контакти минава през дтз то а на 4 те фази са вързани контактите. Земята е свързана с нулата преди дтз то. ......

Иво,
четириполюсната ДТЗ е 3 фази + нула
ако си я ползвал като 4 фазна - оттам ти иде проблема.
;) няма 4 или три фази.
инсталацията е монофазна, ДТЗ то е 3 фази и нула.
не знам ( колкото идиотски да звучи) защо реших, че мога да ползвам една 4П вместо 4 1П.. но това е друга тема.
А линка за пръстовия адаптер избива рибата..... няма такива манияци ;)
но е интересно да намерим 4тата фаза... на енергото ще му светне направо.

за сетен път стигам до извода, че за някой неща си трябва и опит и практика.... само с теория не става.
както и да е.
ibogdanov - специалист
mirk написа:
Това ти ли си в съкратена форма :wink:

.......
Има нещо гнило или в обяснението или в изпълнението.
и двете са гнили.
а за съкратената форма съм аз :)
mirk - майстор
Няма страшно на всеки се случва да сбърка.

Продай я тази, все на някой може да е от полза и си купи монофазни.
Евентуално и тази може да направиш опит да я свържеш правилно, но ако е вярно това за което говори pavelari че сумирането е алгебрично а не векторно) ситуацията няма да е добра. Общата утечка ще се сумира от тези на всички кръгове и е много вероятно на пада при включване на някой друг консуматор и особенно от такива с електронни захранвания (компютри, принтери, тевизори и всякаква друга подобна техника. Те си генерират висши хармоници и утечки в нормален режим и за тах са предвидени даже специален клас ДТЗ.

И да си подредиш таблото като тези на sasooooooooo от линка който ти даде :) няма да излагаме форума я.

Тема "ДТЗ - постояни сработвания" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: