Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ib
mirk написа:
Няма страшно на всеки се случва да сбърка.

Продай я тази, все на някой може да е от полза и си купи монофазни.
Евентуално и тази може да направиш опит да я свържеш правилно, но ако е вярно това за което говори pavelari че сумирането е алгебрично а не векторно) ситуацията няма да е добра. Общата утечка ще се сумира от тези на всички кръгове и е много вероятно на пада при включване на някой друг консуматор и особенно от такива с електронни захранвания (компютри, принтери, тевизори и всякаква друга подобна техника. Те си генерират висши хармоници и утечки в нормален режим и за тах са предвидени даже специален клас ДТЗ.

И да си подредиш таблото като тези на sasooooooooo от линка който ти даде :) няма да излагаме форума я.

за продаване.. съмнявам се някой да търси и д аима интерес а и в магазина са по 50 кинта. ще я пробвам само с едната фаза за "пази" един бойлер. Пазаря едни 1П и ше сложа тях.
А за таблото... малеееее като картинка е ! ако успея да го наглася така ше метна една снимка :)
при мен има и едни екстри вътре-контактче преди главния бушон и т.н.
ще стане като картинка като го наместя
pavelari - майстор
Mirk, ако не съм прав, то една трифазна ДТЗ може да работи със симетрични утечки по толкова ампера, колкото бушона и даде :)
mirk - майстор
Да си призная и аз не съм много сигурен как смята трифазно ферантито :? ще проверя.

Краткия ib, не е трудно подреждането, махаш шината земите нареждаш на левия клеморед, нулите на десния, слагаш предпазителите и фазите отстрани подредени, с малко старание се получава. А старанието се отплаща после при евентуално модифициране или ремонт.
1115 - специалист
Според мен е дефектна защитата.
Няма логика - трифазните вериги почти винаги са натоварени асиметрично. Днес ако ми остане време ще пробвам с една трифазна как са нещата.
mirk - майстор
Нищо и няма на защитата просто човека е прекарал фаза и през клемата на нулата.
ibogdanov - специалист
mirk написа:
Нищо и няма на защитата просто човека е прекарал фаза и през клемата на нулата.
иххх как пък го каза само.. от къде си сигурен в това ?
на трите келми за три фази, нулата си е нула.
едната грижа е в пеоводника.... с малко сечение е.
днес ще взема 10 или 16 квадрата..
и ще пробвам пак.
товаа което ще преправя е следното. всички връзки в таблото с мин 10 м2. многожилни. сега са с едножилни с .. ако не се лъжа 6 м2.
две 1п и тази с 3 те и ..
евентуално ей тази галимация.
http://www.predpazitel.com/pdf/spc12_5_spc12_5_1_1.pdf

не знам дали ще е точно това или нещо подбно... но се замислям в моя селски район както мига и светка тока... дали не е оп-еффтинко едно такова от колкото нови уреди
sasooooooooo - "специалист"
Виж сега, от три страници пишем, еми пусни някакви снимки и да разгледаме таблото.
lubomirlz - специалист
Я си викни някой който разбира да погледне за какво става въпрос, 6мм2 за връзки в таблото не са никак малко не се хаби да ги сменяш с 10мм2 и наистина дай една снимака да го видим какво толкова му се притесняваш на това табло.
firediesel - специалист
Я най-добре драсни набързо една схема на ел.инсталацията си че ще има много да се гадае
ib
Зетя уж е разбирача... има некви тапиии, некви сертификати. Той е майстора на инсталацията. Уж това му е работата ( изгражда базови станции на мобилите оператори). На таблото не му се притеснявам, махнах дтз то и всичко си е наред.
като го наредя ( като на сасооооооооооооо) тогава ще ви го покажа. Сега висят черва от всякъде, особено след като изкормих защитатат по нощите.
Ще се пробам да ви обрисувам една схема на инсталацията, само на 1вия етаж, на втория има 3 контакта и 5 лунички и те са на отделен кръг.
така - Проводници - 3 жилни, мостови, 2,5 ( осв.);3,5;4,5 м2.
полжожени са в стените, по тавана.. където може и не може ;) . Връзките са на спайки. Понеже стените са с 4'ки почти всички кутии са вкопани в тухлите и в последствие шпакловани от горе. Правилно или грешно, няма значените. Отиваше невъобразимо количество гипс и за това взехме със зетя това решение. Кабелите се движат на 20 см от тавана и са пускани "пищови" до контактите и ключовете. Контактите са на 45 см. от пода.
Контактите са разделени на 6 кръга. Един за бойлера, слънчевите панели, помпи и камина. Един силов - фурна, керамичен котлон и един газов + 5 контакта на конзола.
Има един кръг на който са телевизора, един диференциален термометър и захранването на съраунд системата. На един кръг са хладилника, компа и 2 контакта за общи нужди. Другите кръгове нямат уреди към тях постояно захранени.
Това като схема ми е трудно да го направя, просто не ползвам EPLAN или нещо подоно.

Тема "ДТЗ - постояни сработвания" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: